LIVE!

Στέλεχος της χολέρας ανιχνεύτηκε σε Γερμανίδα που πέθανε στην Πρέβεζα

Στέλεχος της χολέρας ανιχνεύτηκε σε Γερμανίδα που πέθανε στην Πρέβεζα Facebook Twitter
0

Από χολέρα πέθανε τελικά γερμανίδα τουρίστρια στην Πρέβεζα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ταυτοποιήθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ,  το δείγμα της άτυχης γυναίκας, η οποία είχε έρθει για να παραθερίσει στο χωριό του συζύγου της.

Η 41χρονη μεταφέρθηκε με συμπτώματα σοβαρής μόλυνσης στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας και εν συνεχεία στο Νοσοκομείο της Άρτας όπου και απεβίωσε.

Όπως αναφέρει το mypreveza.gr, στο δείγμα ταυτοποιήθηκε ένα στέλεχος υποτύπου της Χολέρας. Ο συγκεκριμένος υπότυπος είναι μη τοξικός ,οπότε δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας  για το πληθυσμό.

 Πάντως, τα ακριβή αίτια θανάτου δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί, καθώς στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου της Άρτας δόθηκε δείγμα από άλλο βιολογικό υλικό απ ότι στο Νοσοκομείο Πρέβεζας και ενδέχεται η 41χρονη να είχε και τον υποτύπο της Χολέρας και τη νόσο των λεγεωναρίων.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου της Πρέβεζας αναφέρει τα εξής:

«Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας ανακοινώνει ότι, τα αποτελέσματα του Εργαστηριακού ελέγχου που πραγματοποιήθηκαν στις 28-6-2017 σε ασθενή (δημοσιεύματα χαρακτήρισαν το αποτέλεσμα λάθος) ταυτίζονται πλήρως με τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΚΕΔΥ που μας έχουν αποσταλεί.

Το Μικροβιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας, χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης καθώς διαγνώσκει με ακρίβεια τα δεδομένα που παίρνουν από τα δείγματα. Επίσης κάνουμε γνωστό ότι ουδεμία τοξικότητα επιφέρει το στέλεχος που ανιχνεύτηκε».

Ελλάδα
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του - Το θύμα φέρεται να προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια

Ελλάδα / Ξυλοδαρμός 40χρονης στο Κορωπί: «Αντί να τη βοηθήσει, έστηνε το άλλοθί του» - Επιμένει ότι τη χτύπησαν «οι ληστές»

Η μητέρα δύο παιδιών δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή - Η καταγγελία της στο παρελθόν και η μαρτυρία «κλειδί» από την ημέρα του άγριου ξυλοδαρμού της
LIFO NEWSROOM
Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα και την ΕΕ», λέει ο ΕΟΦ

Ελλάδα / Ευλογιά αιγοπροβάτων: Δεν υπάρχει αδειοδοτημένο εμβόλιο στην Ελλάδα ή την ΕΕ, αναφέρει ο ΕΟΦ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων μέσω επιστολής του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται εμβόλιο για τη νόσο που έχει προσβάλει χιλιάδες ζώα
LIFO NEWSROOM
Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Ελλάδα / Νόμος στα χαρτιά: Οι ανήλικοι πίνουν και κανείς δεν τους σταματά

Μπορεί να μην έχει διαπιστωθεί ακόμη ότι ο θάνατος της 16χρονης στο Γκάζι προήλθε από κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο, το γεγονός και μόνο ότι εντοπίστηκε λιπόθυμη έξω από κλαμπ, σε μια ηλικία που ο νόμος ρητά την προστατεύει, είναι από μόνο του καμπανάκι για μια κοινωνία που κοιτά αλλού
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ