Noμικές αγωγές ετοιμάζει η Κομισιόν κατά τριών χωρών που δεν δέχονται πρόσφυγες

Noμικές αγωγές ετοιμάζει η Κομισιόν κατά τριών χωρών που δεν δέχονται πρόσφυγες Facebook Twitter
0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κινήσει νομική διαδικασία εναντίον τριών κρατών μελών της ΕΕ, της Πολωνίας, της Ουγγαρίας και της Τσεχικής Δημοκρατίας επειδή  δεν έχουν «λάβει τα αναγκαία μέτρα» για την αντιμετώπιση των μεταναστών και των προσφύγων.

Ο τρεις αυτές χώρες έχουν αντιμετωπίσει επικρίσεις επειδή δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά την αντιμετώπιση των μεταναστών και των προσφύγων σύμφωνα με τη συμφωνία των μελών της Ε.Ε. το 2015.

«Δυστυχώς, παρά τις ... επανειλημμένες εκκλήσεις, η  Τσεχική Δημοκρατία, η Ουγγαρία και η Πολωνία, κατά παράβαση των νομικών υποχρεώσεών τους ... και των δεσμεύσεων τους προς την Ελλάδα, την Ιταλία και άλλα κράτη μέλη, δεν έχουν ακόμη λάβει τα αναγκαία μέτρα», αναφέρει η Επιτροπή σε ανακοίνωση της , όπως μεταδίδεται από το Reuters.

«Σε αυτό το πλαίσιο ... η Επιτροπή αποφάσισε να κινήσει διαδικασίες επί παραβάσει κατά των κρατών αυτών», αναφέρεται επίσης.

Η εξέλιξη σηματοδοτεί μια σοβαρή κλιμάκωση της διένεξης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μεταναστευτική κρίση καθώς το σχέδιο που είχε προταθεί το 2015 για τη μετεγκατάσταση προσφύγων παραμένει ανεφάρμοστο.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM