Πούτιν: Η ρωσοφοβία είναι αντιπαραγωγική αλλά δεν θα κρατήσει για πάντα

Πούτιν: Η ρωσοφοβία είναι αντιπαραγωγική αλλά δεν θα κρατήσει για πάντα Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε σήμερα την «αντιπαραγωγική ρωσοφοβία, η οποία όμως δεν θα κρατήσει για πάντα», σε μία παρέμβαση στο περιθώριο του διεθνούς οικονομικού φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.


Αυτή η «ρωσοφοβία», σύμφωνα με τον ρώσο πρόεδρο, συνδέεται με την ανάδυση ενός πολυπολικού κόσμου, κυρίως χάρη στις προσπάθειες της Ρωσίας, που δεν αρέσει σε κάποιους οι οποίοι επιβάλλουν στη Μόσχα «οικονομικούς περιορισμούς, το αποτέλεσμα των οποίων είναι εντελώς μηδαμινό».


Ο Πούτιν απέρριψε τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η Μόσχα προσπάθησε να επηρεάσει το αποτέλεσμα εκλογικών αναμετρήσεων, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Γαλλία: «Είμαι πεπεισμένος πως κανείς χάκερ δεν μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών σε μία χώρα».


«Οι χάκερ μπορεί να εμφανιστούν σε οποιαδήποτε χώρα. Αν είναι πατριώτες, θα συμβάλουν σε αυτό που είναι επωφελές για τη Ρωσία», προσέθεσε διευκρινίζοντας ωστόσο: «Ως κράτος δεν υποστηρίζουμε αυτό το είδος των επιχειρήσεων και δεν προτιθέμεθα να το κάνουμε στο μέλλον. Αντίθετα θα το καταπολεμήσουμε».


Ο ρώσος πρόεδρος, που μιλούσε σε επικεφαλής διεθνών πρακτορείων ειδήσεων, κατήγγειλε επίσης «ένα νέο σπιράλ στην κούρσα των εξοπλισμών» στην Ευρώπη και στην Άπω Ανατολή. «Η επέκταση του στρατιωτικού δυναμικού μας, δεν είναι πρωτοβουλία της Ρωσίας. Όταν οι βάσεις του ΝΑΤΟ πλησιάζουν (τα σύνορά μας), θα πρέπει να μείνουμε χωρίς να κάνουμε τίποτα; Όχι, αυτό δεν θα περάσει έτσι», είπε.


«Είναι το ίδιο πράγμα και στην Άπω Ανατολή: ένα αεροπλανοφόρο φθάνει στην περιοχή, στη συνέχεια ένα δεύτερο, τοποθετείται ένα σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων... Αυτό καταστρέφει την παγκόσμια ισορροπία. Και σωπαίνετε, ο κόσμος σωπαίνει. Κανείς δεν μας ακούει», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters/Sputnik

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM
Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Διεθνή / Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Αυτή είναι «η πρώτη σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) που αποτράπηκε» από τις γαλλικές αρχές και η τρίτη συνολικά από τις αρχές του έτους
NEWSROOM
Πόσο άλλαξε το επίπεδο ζωης στις χώρες της Ευρώπης τα τελευταια 20 χρόνια- Η προβληματικη θεση της Ελλάδας

Διεθνή / Πόσο άλλαξε το επίπεδο ζωής στις χώρες της Ευρώπης την περίοδο 2007-2019- Η προβληματική θέση της Ελλάδας

Η εξέλιξη των εισοδημάτων και του επιπέδου διαβίωσης σε Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Γαλλία, Σουηδία, Πορτογαλία, ΗΠΑ και ακόμη επτά χώρες - Πώς άλλαξε το οικονομικό status των Ελλήνων λόγω των τριών μνημονίων
NEWSROOM