Oι Ρώσοι θέλουν ξανά Πούτιν και μάλιστα με αυξημένο ποσοστό

Oι Ρώσοι θέλουν ξανά Πούτιν και μάλιστα με αυξημένο ποσοστό Facebook Twitter
0

Στην πλειοψηφία τους οι Ρώσοι πολίτες, και συγκεκριμένα το 66%, θα ήθελαν να δουν και πάλι μετά το 2018 (θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στην Ρωσία-σ.σ) πρόεδρο της χώρας τον Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ρωσικό ερευνητικό κέντρο Levada-Centr, το οποίο επισημαίνει ότι το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2016 (60%). Το 20% σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση δεν θα ήθελε και πάλι για πρόεδρο τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ το 14% δυσκολεύτηκε να απαντήσει στο σχετικό ερώτημα.

 

Στην ίδια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 19-22 Μαΐου σε δείγμα 1600 προσώπων ηλικίας 18 και άνω σε 48 περιφέρειες της Ρωσίας, οι Ρώσοι πολίτες ρωτήθηκαν επίσης για το ποιους πολιτικούς αρχηγούς θα ψήφιζαν στην περίπτωση που γίνονταν εκλογές την προσεχή Κυριακή. Το 63% σύμφωνα με τις απαντήσεις που δόθηκαν θα ψήφιζε γενικά τον Πούτιν.

 

Υπέρ του εθνικιστή ηγέτη του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι θα ψήφιζε το 6%, υπέρ του ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος Γκενάντι Ζιουγκάνοφ το 3% και υπέρ του ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι το 2%. Το 1% θα ψήφιζε υπέρ του ηγέτη του κόμματος "Δίκαιη Ρωσία" Σεργκεί Μιρόνοφ και επίσης 1% θα ψήφιζε υπέρ του ηγέτη του κόμματος "Γιάμπλακο" Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι.

 

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 58% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι έως το 2018 δεν θα εμφανισθεί κάποιος ηγέτης που θα μπορεί να διεκδικήσει την προεδρία από τον Πούτιν. Ωστόσο το 26% πιστεύει ότι μπορεί να εμφανισθεί κάποιος τέτοιος ηγέτης , ενώ το 18% δήλωσε ότι δυσκολεύεται να απαντήσει.

 

Ο ίδιος ο Πούτιν πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές του 2018. Η απάντηση που ο ίδιος είχε δώσει στις 15 Μαΐου, όταν ρωτήθηκε αν ήρθε η στιγμή να ανακοινώσει την απόφαση του να συμμετάσχει στις εκλογές, ήταν 'Όχι".

 

(Πηγή : interfax.ru)

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστήριο ακυρώνει το πάγωμα των χρηματοδοτήσεων στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ που αποφάσισε ο Τραμπ

Διεθνή / Δικαστήριο ακυρώνει το πάγωμα των χρηματοδοτήσεων στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ που αποφάσισε ο Τραμπ

Στην απόφαση τονίζεται ότι η κυβέρνηση «χρησιμοποίησε τον αντισημιτισμό ως προπέτασμα καπνού για να διεξαγάγει στοχευμένη και με ιδεολογικό κίνητρο επίθεση εναντίον των πλέον έγκριτων πανεπιστημίων της χώρας»
LIFO NEWSROOM
«Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Διεθνή / «Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου υπερασπίστηκε με σθένος το πανό «Stop Killing Children», παρά τις αντιδράσεις από φιλοϊσραηλινές και φιλοπαλαιστινιακές ομάδες.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Διεθνή / Ο Τραμπ ενδέχεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο του 1976, ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά την κρίση του και οφείλει να το κάνει επίσημα μέσω προεδρικού διατάγματος
LIFO NEWSROOM
Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτοχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Διεθνή / Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτροχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Το Elevador da Glória, που συνδέει την πλατεία Restauradores με το Bairro Alto, αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά τουριστικά αξιοθέατα της πορτογαλικής πρωτεύουσας
LIFO NEWSROOM
Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Διεθνή / Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Οι δύο αυταρχικοί ηγέτες μίλησαν για τις δυνατότητες της βιοτεχνολογίας και τις μεταμοσχεύσεις οργάνων, φτάνοντας μάλιστα να αναφερθούν στην πιθανότητα «αθανασίας»
LIFO NEWSROOM