No.1

Η Β. Κορέα εκτόξευσε πύραυλο που έπεσε στην οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας

Η Β. Κορέα εκτόξευσε πύραυλο που έπεσε στην οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας Facebook Twitter
1

Η Ιαπωνία διαμαρτυρήθηκε στη Βόρεια Κορέα για την πρόσφατη εκτόξευση πυραύλου ο οποίος φαίνεται να προσγειώθηκε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, είπε ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Γιοσιχίντε Σούγκα σήμερα.

 

"Η εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα είναι ιδιαίτερα προβληματική από την άποψη της ασφάλειας της κυκλοφορίας πλοίων και αεροπλάνων και αποτελεί σαφή παράβαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών", είπε σε δημοσιογράφους ο Σούγα σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά.

 

"Η Ιαπωνία δεν πρόκειται να ανεχθεί επ' ουδενί τις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις της Βόρειας Κορέας. Έχουμε προβεί σε έντονο διάβημα στη Βόρεια Κορέα και καταδικάζουμε τις πράξεις της με τους εντονότερους δυνατούς όρους", είπε, προσθέτοντας ότι δεν έχουν εντοπιστεί ζημιές σε αεροπλάνα ή πλοία.

 

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει ενημερωθεί για την εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα ενός αντικειμένου που θεωρείται ότι αποτελεί δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος χθες.

 

Ο στρατός της Νότιας Κορέας δήλωσε πως φαίνεται να ήταν εκτόξευση ενός πυραύλου τύπου Scud ο οποίος διήνυσε 450 χλμ και κατέπεσε στη θάλασσα.

 

"Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ενήμερη", είπε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, και "ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί".

 

Την πληροφορία ότι ο πύραυλος κατέπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας επιβεβαίωσε και η αμερικανική διοίκηση του Ειρηνικού, που πρόσθεσε ότι παρακολούθησε τον πύραυλο επί έξι λεπτά και ότι δεν έθεσε σε κίνδυνο τη Βόρεια Αμερική.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Διεθνή
1

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM