Η Ουκρανία θεωρεί «απειλή εθνικής ασφάλειας» τον Στίβεν Σιγκάλ και του απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα

Η Ουκρανία θεωρεί «απειλή εθνικής ασφάλειας» τον Στίβεν Σιγκάλ και του απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα Facebook Twitter
Ο Πούτιν παρέδωσε προσωπικά στον Σίγκαλ το ρωσικό του διαβατήριο, τον Νοέμβριο του 2016. EPA/ALEXEI DRUZHININ
1

Η Ουκρανία απαγόρευσε την είσοδο στον Στίβεν Σιγκάλ, χαρακτηρίζοντάς τον ως απειλή για την εθνική ασφάλεια. Ο γνωστός ηθοποιός προστίθεται έτσι σε μια «μαύρη λίστα» με αρκετά ονόματα από τον χώρο των τεχνών που δεν είναι ευπρόσδεκτα στη χώρα.

Σε μία επιστολή της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας, που δημοσιεύθηκε πρώτα στην ιστοσελίδα Apostrophe, αναφέρεται πως απαγορεύτηκε η είσοδος του Σιγκάλ στην Ουκρανία για πέντε χρόνια. Η είδηση επιβεβαιώθηκε λίγο αργότερα από εκπρόσωπο της υπηρεσίας.

Η συγκεκριμένη επιστολή αναφέρει ότι τέτοιου είδους αποφάσεις λαμβάνονται όταν κάποιος «έχει διαπράξει κοινωνικά επικίνδυνες πράξεις... που είναι αντίθετες προς τον στόχο της διατήρησης της ασφάλειας στην Ουκρανία».

Όπως επισημαίνει η Guardian, η απαγόρευση σημειώνεται αφότου ο ηθοποιός έλαβε πέρυσι ρωσική υπηκοότητα, και ενώ η Ρωσία υποστηρίζει τους αυτονομιστές στις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία. Πέρυσι, ο Βλαντιμίρ Πούτιν παρέδωσε προσωπικά στον Σιγκάλ το ρωσικό διαβατήριο, σημειώνοντας ότι ελπίζει πως η «προσωπική σχέση τους να συνεχιστεί».

Στο μεταξύ, ο Στίβεν Σιγκάλ δεν έχει κρύψει την αγάπη του για τη Ρωσία, ενώ έχει υποστηρίξει δημοσίως τον Πούτιν. Μάλιστα, είχει χαρακτηρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014 ως «πολύ λογική».

Στη «μαύρη λίστα» της Ουκρανίας βρίσκεται επίσης ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ καθώς και ρώσοι καλλιτέχνες. Σημειώνεται επίσης ότι πριν από λίγο καιρό, η Ουκρανία απαγόρευσε τη συμμετοχή της Ρωσίας στο διαγωνισμό της Eurovision, που φιλοξενείται φέτος στο Κίεβο.

Πηγή: Guardian

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια