Η Ουκρανία απαγόρευσε την είσοδο στην τραγουδίστρια της Ρωσίας στη Eurovision

Η Ουκρανία απαγόρευσε την είσοδο στην τραγουδίστρια της Ρωσίας στη Eurovision Facebook Twitter
1

Η Ουκρανία απαγόρευσε σήμερα, για περίοδο τριών ετών, την είσοδο στο ουκρανικό έδαφος στην Ρωσίδα τραγουδίστρια Γιούλια Σαμοΐλοβα η οποία έχει επιλεγεί για να εκπροσωπήσει τη χώρα της στον επόμενο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον που θα διεξαχθεί στις 13 Μαΐου στο Κίεβο.

 

Η 28χρονη Σαμοΐλοβα, μια καλλιτέχνιδα που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και τραγουδάει καθισμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο, κατηγορείται από τις ουκρανικές αρχές επειδή έδωσε μια συναυλία στην Κριμαία, μετά την προσάρτησή της από τη Ρωσία.

 

"Οι υπηρεσίες ασφαλείας (SBU) της Ουκρανίας απαγόρευσαν την είσοδο στη Γιούλια Σαμοΐλοβα για τρία χρόνια. Η απόφαση μόλις ελήφθη" είπε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της SBU, η Αλένα Γκιτλιάνσκα. "Η απόφαση ελήφθη λόγω των πληροφοριών που λάβαμε για την παραβίαση της ουκρανικής νομοθεσίας εκ μέρους της", πρόσθεσε.

 

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Γκριγκόρι Καράσιν κατήγγειλε αμέσως την απόφαση αυτή χαρακτηρίζοντάς την "σκανδαλώδη". Άλλη πηγή του ρωσικού υπουργείου που μίλησε στο πρακτορείο Sputnik είπε ότι η Μόσχα θεωρεί "κυνική και απάνθρωπη" αυτήν την απόφαση της SBU.

 

Η Βαλεντίνα Ματβιένκο, η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας είπε ότι η χώρα της θα βγάλει τα συμπεράσματά της όσον αφορά τη συμμετοχή μετά τις διευκρινίσεις που θα δώσουν οι διοργανωτές του διαγωνισμού, αναφορικά με τη διαμορφωθείσα κατάσταση. Ωστόσο ο Φραντς Κλίντσεβιτς, ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα μποϊκοτάρει όχι μόνο τον φετινό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, αλλά και όλους τους επόμενους, αν "η ηγεσία του διαγωνισμού τραγουδιού" (σ.σ. προφανώς η EBU) δεν σταθεί στο πλευρό της Σαμοΐλοβα.

 

"Η Ρωσία ασφαλώς θα μποϊκοτάρει αυτόν τον διαγωνισμό, όχι μόνο στο Κίεβο αλλά και όλους τους επόμενους. Η ηγεσία της Eurovision θα πρέπει να δηλώσει ότι μια τέτοια απόφαση των ουκρανικών αρχών για τη Σαμοΐλοβα είναι απαράδεκτη. Αλλά η ηγεσία της Γιουροβίζιον σωπαίνει", σχολίασε.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Διεθνή / Δίκη Diddy: Αντικαταστάθηκε μαύρος ένορκος - Φυλετική προκατάληψη καταγγέλλει η υπεράσπιση

Ο δικαστής δήλωσε ότι εντόπισε «πολλαπλές αντιφάσεις» στις απαντήσεις του ενόρκου, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει πρόθεση να παραπλανήσει το δικαστήριο ώστε να εξασφαλίσει θέση στο σώμα ενόρκων
LIFO NEWSROOM
USS Nimitz

Διεθνή / Μήνυμα αποτροπής προς το Ιράν: Αλλαγή πορείας του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Nimitz προς τη Μέση Ανατολή

Η παρουσία του Nimitz επιτρέπει ταχεία αντίδραση σε ενδεχόμενες κρίσεις, ενώ ενισχύει την προστασία των θαλάσσιων οδών (όπως τα Στενά του Ορμούζ), που είναι κρίσιμες για το παγκόσμιο εμπόριο ενέργειας
LIFO NEWSROOM
Οι επιθέσεις του Ιράν στο Ισραήλ αποκαλύπτουν πλήρη έλλειψη καταφυγίων για παλαιστινιακές πόλεις

Διεθνή / Ισραήλ: Οι επιθέσεις του Ιράν αποκαλύπτουν έλλειψη καταφυγίων σε παλαιστινιακές πόλεις

Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν από ιρανικό πλήγμα στην πόλη Ταμρά κοντά στη Χάιφα, αναδεικνύοντας τις ελλείψεις σε καταφύγια και τις ανισότητες που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι πολίτες του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Politico: Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης προετοιμάζονται για τον πόλεμο

Politico / Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης προετοιμάζονται για τον πόλεμο

Ποιες χώρες μετατρέπουν υπόγεια σε χειρουργεία, εκπαιδεύουν προσωπικό στην αντιμετώπιση πολεμικών τραυμάτων και εξοπλίζονται με αλεξίσφαιρα γιλέκα, γεννήτριες ρεύματος και κινητές ιατρικές μονάδες για μαζικά περιστατικά
LIFO NEWSROOM
Επιστρέφουν οι τελευταίοι ακτιβιστές του Madleen μετά την ισραηλινή αναχαίτιση καθ’ οδόν προς τη Γάζα

Διεθνή / Επιστρέφουν οι τελευταίοι ακτιβιστές του Madleen μετά την ισραηλινή αναχαίτιση καθ’ οδόν προς τη Γάζα

Το Ισραήλ απέλασε όλους τους επιβαίνοντες του πλοίου που επιχείρησε να μεταφέρει συμβολική ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας στον αποκλεισμένο παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM