Κυπριακό: «Nέα Γενεύη» μόνο αν υπάρξει πρόοδος, δηλώνει ο Αναστασιάδης

Κυπριακό: «Nέα Γενεύη» μόνο αν υπάρξει πρόοδος, δηλώνει ο Αναστασιάδης Facebook Twitter
0

Συνάντηση τεσσάρων ωρών, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, είχαν σήμερα ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Μετά την συνάντηση ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε, πως υπάρχουν ακόμη πολλά θέματα τα οποία πρέπει να εξεταστούν και σημείωσε: «Όταν εξαντληθούν όλα τα χρονικά περιθώρια και αν παρατηρηθεί τέτοια πρόοδος, που να δικαιολογεί μια νέα Γενεύη, τότε γιατί όχι».

Στη σημερινή συνάντηση έγινε ορισμός της μόνιμης κατοικίας, ενώ συζητήθηκαν και οι τέσσερις ελευθερίες, θέματα στα οποία, όπως είπε ο κ. Αναστασιάδης, υπάρχουν ακόμη διαφορές.

Ο κύπριος πρόεδρος επανέλαβε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως η αναστολή των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ είναι εκτός συζήτησης. Τέλος, ανακοίνωσε ότι στις 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του ιδίου και του Μουσταφά Ακιντζί, με εκπρόσωπο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Διεθνή / Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Ο Αμερικανός φωτογράφος εξηγεί ότι στόχος του δεν ήταν να προκαλέσει, αλλά να αποτυπώσει την πολιτική εξουσία χωρίς φίλτρα, μακριά από τη στιλιζαρισμένη εικόνα που επιβάλλει το Trumpworld
THE LIFO TEAM