Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που κατακαίει από το μεσημέρι του Σαββάτου δασική έκταση στο χωριό Μαριές Ζακύνθου.
Μάχη με τις φλόγες έδιναν οι άντρες της Πυροσβεστικής καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας για να μην κινδυνέψει το χωριό.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στο έργο των πυροσβεστών συνδράμουν πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ που πραγματοποιούν ρίξεις νερού.
Όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο φοβούμενοι αναζωπύρωση, καθώς μετά το μεσημέρι προβλέπονται ισχυρότεροι άνεμοι στην περιοχή.
Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος περίπου εξήντα πυροσβέστες από την Ζάκυνθο, τα Λεχαινά, τον Πύργο και την 6η ΕΜΑΚ της Πάτρας, 20 οχήματα, 4 υδροφόρες του Δήμου Ζακύνθου, καθώς και υδροφόρες ιδιωτών οι οποίες όλο το βράδυ προμήθευαν με νερό τα πυροσβεστικά οχήματα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ