Η Μέρκελ απαντά στη Μέι : Κανείς δεν συσπειρώθηκε εναντίον της Βρετανίας

Η Μέρκελ απαντά στη Μέι : Κανείς δεν συσπειρώθηκε εναντίον της Βρετανίας Facebook Twitter
0


Κανείς δεν έχει συσπειρωθεί εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου, διαμήνυσε η καγκελάριος της Γερμανίaς Άvγκελα Μέρκελ, μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής των 27 που υιοθέτησε τις κατευθυντήριες γραμμές προκειμένου να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για το Brexit.


Με τη δήλωση αυτή, η καγκελάριος απάντησε στην κατηγορία της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση "ενώνεται εναντίον" της χώρας της.


«Το να μιλάμε εμείς οι 27 με μια φωνή είναι το φυσικότερο πράγμα στον κόσμο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τασσόμαστε εναντίον κάποιου. Διευκολύνουμε την κατάσταση για τη Βρετανία αν μιλάμε με μια φωνή», υποστήριξε η Μέρκελ.

Λίγη ώρα νωρίτερα, οι ηγέτες των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν ομόφωνα στις κατευθυντήριες γραμμές του σχεδίου που θα ακολουθήσουν οι Βρυξέλλες στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.


Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είπαν ότι για η έγκριση δόθηκε μέσα σε ένα λεπτό και κατόπιν οι Ευρωπαίοι ηγέτες χειροκρότησαν την απόφαση αυτή. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανήρτησε επίσης ένα μήνυμα στο Twitter, όπου έγραφε "Ενότητα στην πράξη". Ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής Μισέλ Μπαρνιέ αναμένεται ότι θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit τον Ιούνιο, μετά τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη Βρετανία.

Ορισμένοι στη Βρετανία υποτιμούν τις δυσκολίες που θα έχει μια συμφωνία για το Brexit, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο κορυφής των "27" στις Βρυξέλλες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζόραν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM
Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM
«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM