Συνάντηση Αναστασιάδη- Ακιντζί: Παραμένουν σημαντικές διαφορές

Συνάντηση Αναστασιάδη- Ακιντζί: Παραμένουν σημαντικές διαφορές Facebook Twitter
0

Παραμένουν σημαντικές διαφορές, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μιλώντας στο Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνάντηση που είχε το βράδυ με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

«Συνεπώς δεν επιθυμώ να δημιουργώ εικόνες οι οποίες αποπνέουν είτε αισιοδοξία είτε απαισιοδοξία», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.

Ωστόσο ανέφερε πως το κλίμα στη συνάντηση ήταν καλό, πρόσθεσε όμως πως δεν αρκεί μόνο το καλό κλίμα και ότι η ουσία βρίσκεται στο να υπάρχουν αποτελέσματα.

Είπε επίσης ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων ενημερώθηκαν για τις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, από τους διαπραγματευτές, οι οποίοι θα συναντηθούν και αύριο.

Ερωτηθείς για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι έθιξε το θέμα, τονίζοντας ότι δεν ωφελεί η προκλητικότητα, ούτε δημιουργεί το επιθυμητό κλίμα.

«Δεν είναι δυνατόν από τη μια να γίνεται συζήτηση για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και από την άλλη η Τουρκία να προβαίνει σε όλες αυτές τις προκλήσεις», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ευχή ότι κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσουν όλοι, πως απαιτείται πραγματικά να αντιληφθούν τις ανησυχίες, όπως εκφράζονται και από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ θέλουν να «προγραμματίσουν» μια συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι-Πούτιν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ θέλουν να «προγραμματίσουν» μια συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι-Πούτιν

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζέι Ντι Βανς εξήγησε ότι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια ήταν η άρνηση του Πούτιν να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Ζελένσκι, αλλά ο Τραμπ κατάφερε να αλλάξει αυτή τη στάση
LIFO NEWSROOM
Κίνα: Νέοι και άνεργοι πληρώνουν για να προσποιούνται πως δουλεύουν

Διεθνή / Κίνα: Η νέα τάση θέλει τους άνεργους να πληρώνουν για να προσποιούνται πως δουλεύουν

«Λόγω της οικονομικής μετάβασης και της ασυμφωνίας μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας, οι νέοι χρειάζονται τέτοιους χώρους για να σκεφτούν τα επόμενα βήματά τους ή για να κάνουν διάφορες μικρές δουλειές ως μεταβατικό στάδιο»
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στην Τουρκία: Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης – Βίντεο από τη στιγμή των 6,1 Ρίχτερ

Διεθνή / Σεισμός στην Τουρκία: Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης – Βίντεο από τη στιγμή των 6,1 Ρίχτερ

Τα βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν την ένταση της δόνησης και τον πανικό που ακολούθησε, καθώς μετασεισμοί – με ισχυρότερο στα 4,6 Ρίχτερ – συνεχίστηκαν για περίπου 20 λεπτά
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Στοχευμένο πλήγμα του Ισραήλ κατά δημοσιογράφων - 7 νεκροί, 5 μέλη του Αλ Τζαζίρα

Διεθνή / Γάζα: Στοχευμένο πλήγμα του Ισραήλ κατά δημοσιογράφων - 7 νεκροί, 5 μέλη του Αλ Τζαζίρα

Μεταξύ των θυμάτων στη Γάζα είναι ο ανταποκριτής του Αλ Τζαζίρα, Ανάς αλ Σαρίφ που βρισκόταν στη Γάζα από το ξέσπασμα του πολέμου το 2023 - Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι έπληξε «στοχοποιημένα» τον Αλ Σαρίφ, χαρακτηρίζοντάς τον «τρομοκράτη» που «παρίστανε τον δημοσιογράφο»
LIFO NEWSROOM
Κάλας: Καμία συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας χωρίς Ουκρανία και ΕΕ – Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ τη Δευτέρα

Διεθνή / Κάλας: Καμία συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας χωρίς Ουκρανία και ΕΕ – Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ τη Δευτέρα

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ προειδοποίησε πως μια διαπραγματευτική λύση δεν πρέπει να αφήσει περιθώρια για νέα επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, της διατλαντικής συμμαχίας ή της Ευρώπης
LIFO NEWSROOM