Ο Τραμπ κατηγορεί τον Ομπάμα για την εξάπλωση των συμμοριών σε αμερικανικές πόλεις

Ο Τραμπ κατηγορεί τον Ομπάμα για την εξάπλωση των συμμοριών σε αμερικανικές πόλεις Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε σήμερα τον προκάτοχό του, τον Μπαράκ Ομπάμα, ότι ενθάρρυνε την εγκατάσταση, σε πολλές αμερικανικές πόλεις, της συμμορίας Μάρα Σαλβατρούτσα (MS-13), την οποία ίδρυσαν στο Λος Άντζελες μετανάστες από το Σαλβαδόρ, τη δεκαετία του 1980.


"Η αδύναμη πολιτική της κυβέρνησης Ομπάμα απέναντι στους παράνομους μετανάστες επέτρεψε σε βίαιες συμμορίες όπως η MS-13 να σχηματιστούν σε πόλεις των ΗΠΑ. Θα τις εξαλείψουμε γρήγορα!" έγραψε ο Τραμπ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Λίγο αργότερα, με άλλο μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό του ο πρόεδρος συνεχάρη τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς επειδή ανακοίνωσε "νέα μέτρα για την εξάρθρωση βίαιων συμμοριών όπως η MS-13". "Υποσχέθηκα ότι θα είμαστε σκληροί και είμαστε", πρόσθεσε.

Εξάλλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο τηλεοπτικό κανάλι Fox, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εκτίμησε ότι η κυβέρνησή του απέλασε τους επικίνδυνους αλλοδαπούς, χωρίς να διευκρινίσει αν οι άνθρωποι αυτοί ήταν μέλη συμμοριών. "Μιλώ για τους παράνομους μετανάστες που είχαν διαπράξει σοβαρά αδικήματα, που είχαν σκοτώσει ανθρώπους, που είχαν βιάσει ανθρώπους. Γίνονται φρικτά πράγματα. Είτε θα φύγουν, είτε θα πάνε στη φυλακή. Δεν κάναμε ποτέ τίποτα για αυτό το θέμα και τώρα κάνουμε κάτι", είπε.


Το 2004, τέσσερα χρόνια πριν εκλεγεί πρόεδρος ο Ομπάμα, το FBI είχε συγκροτήσει μια ειδική ομάδα για να εντοπίσει μέλη της MS-13. Την περασμένη εβδομάδα σκοτώθηκαν στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης τέσσερις νεαροί ισπανόφωνοι και οι φόνοι αυτοί αποδίδονται από τις αρχές στη συγκεκριμένη συμμορία. Άλλοι έντεκα άνθρωποι έπεσαν θύματα της ίδιας συμμορίας πέρσι στην κομητεία Σάφολκ της Νέας Υόρκης. Μεταξύ αυτών και δύο έφηβοι που δολοφονήθηκαν με ματσέτες και ρόπαλα του μπέιζμπολ.


Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 οι αμερικανικές αρχές είχαν απελάσει πολλά μέλη συμμοριών, κάτι που πιστεύεται ότι συνέβαλε στην έκρηξη βίας στη Γουατεμάλα, την Ονδούρα και το Σαλβαδόρ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι σε αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Διεθνή / Επίθεση Ισραήλ κατά των Χούτι: Αντίποινα για τους πυραύλους στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Μία ημέρα πριν, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προανήγγειλε αντίποινα για την πυραυλική επίθεση των Χούθι στο διεθνές αεροδρόμιο, Μπεν Γκουριόν, του Τελ Αβίβ.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό - Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Διεθνή / Ο Τραμπ χωρίς κανέναν φραγμό: «Συμπεριφέρεται σαν να είναι δική του επιλογή» αν θα υπακούσει στο Σύνταγμα

Οι επιθέσεις του Τραμπ και οι φιλόδοξες πολιτικές του πρωτοβουλίες μοιάζουν να αποσκοπούν στο να διαλύσουν κάθε αίσθηση κανονικότητας, να αποπροσανατολίσουν τους αντιπάλους του και να ενισχύσουν το φόβο στους επικριτές του
LIFO NEWSROOM
Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Διεθνή / Ο φόρος αίματος της Ρωσίας το 2024: Για κάθε χιλιόμετρο στην Ουκρανία σκοτώθηκαν 27 στρατιώτες

Αναλυτικά δεδομένα από το BBC Ρωσίας και τη Mediazona αποκαλύπτουν τις σοκαριστικές ρωσικές στρατιωτικές απώλειες το 2024 στην Ουκρανία, με τουλάχιστον 45.000 θύματα και αυξανόμενη στρατολόγηση εθελοντών
LIFO NEWSROOM
Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Διεθνή / Η διφορούμενη κληρονομιά που αφήνει ο πάπας Φραγκίσκος στις γυναίκες της Καθολικής Εκκλησίας

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παπικής θητείας του, ο πάπας Φραγκίσκος ενίσχυσε την παρουσία των γυναικών στο εργατικό δυναμικό του Βατικανού, ενώ διόρισε αρκετές σε υψηλόβαθμες θέσεις διοίκησης
LIFO NEWSROOM