Τζεντιλόνι: Δεν θα υπάρξει ποτέ Ευρώπη πρώτης και δεύτερης κατηγορίας

Τζεντιλόνι: Δεν θα υπάρξει ποτέ Ευρώπη πρώτης και δεύτερης κατηγορίας Facebook Twitter
0

«Δεν θα υπάρξει ποτέ Ευρώπη πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, μια της Ανατολής και μια της Δύσης», δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι, κατά την σημερινή παρέμβασή του στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Πρέπει να ξαναρχίσουμε σήμερα την πορεία μας, διότι μια Ευρώπη ακίνητη, πρόκειται να κάνει βήματα πίσω», πρόσθεσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο, όμως, «δεν υφίστανται οι προϋποθέσεις για τεράστια θεσμικά άλματα».

«Αν οι χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στην διαχείριση των μεταναστευτικών ρευμάτων αφεθούν μόνες, θα χαθεί η εμπιστοσύνη στο μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης. Και αναφερόμενος, πάντα, στο μεταναστευτικό, υπογράμμισε ότι είναι ένα από τα θέματα στα οποία η Ευρώπη δυσκολεύεται να βρει μια κοινή θέση.

«Πρέπει να αποφύγουμε τον κίνδυνο ενός 1989 προς την αντίθετη κατεύθυνση, στο οποίο η Ευρώπη να ξεχωρίσει λόγω της οικοδόμησης νέων τειχών» είπε ο ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο, οι ευρωπαίοι πολιτικοί «πρέπει να υπενθυμίσουν στους πολίτες τους, τα αποτελέσματα που επιτεύχθησαν κατά τα εξήντα αυτά χρόνια: την ειρήνη, την ελευθερία, όπως και τα επίπεδα κοινωνικής πρόνοιας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM
Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
Βίντεο δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν σεξουαλικά Παλαιστίνιο κρατούμενο

Διεθνή / Παραιτήθηκε η Ισραηλινή αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή βίντεο με κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου

Το υλικό, που δημοσιοποίησε το CNN, φέρεται να δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν βάναυσα έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο τον Ιούλιο του 2024
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM