ΗΠΑ: Κυρώσεις σε πολίτη του Κουβέιτ που κατηγορείται για υποστήριξη σε τζιχαντιστές στη Συρία

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε πολίτη του Κουβέιτ που κατηγορείται για υποστήριξη σε τζιχαντιστές στη Συρία Facebook Twitter
0

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή κυρώσεων σε βάρος ενός προσώπου με έδρα το Κουβέιτ, το οποίο κατηγορεί ότι προσφέρει οικονομική υποστήριξη στο πρώην Μέτωπο Υποστήριξης (Τζαμπχάτ αλ Νούσρα), μια τζιχαντιστική οργάνωση η οποία δρα στη Συρία, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.


Ο Μουχάμαντ Χάντι αλ Ανίζι κατηγορείται από την αμερικανική κυβέρνηση ότι προσέφερε χρηματοδότηση και προμήθευσε διαβατήρια σε μέλη της αλ Κάιντα και του πρώην Μετώπου Υποστήριξης, το οποίο μετονομάστηκε σε Μέτωπο Κατάκτησης του Λεβάντε (Τζαμπχάτ Φάταχ αλ Σαμ) μετά τη ρήξη των σχέσεων με την αλ Κάιντα στην οποία υποστήριξε πως προχώρησε.


«Από τη συγκέντρωση κεφαλαίων ως τη διευκόλυνση των μετακινήσεων τρομοκρατών, ο αλ Ανίζι είναι υπεύθυνος για τη χορήγηση σημαντικής επιμελητειακής και οικονομικής στήριξης στο Μέτωπο Υποστήριξης και στην αλ Κάιντα», ανέφερε ο Τζον Σμιθ, επικεφαλής της διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ η οποία είναι αρμόδια για την επιβολή και την εφαρμογή των κυρώσεων.


Στα τέλη του 2014, ο αλ Ανίζι φέρεται να έδωσε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μέλη του Μετώπου Κατάκτησης του Λεβάντε.


Βάσει των κυρώσεων που του επιβλήθηκαν, οι όποιοι πόροι διαθέτει στις ΗΠΑ δεσμεύονται ενώ απαγορεύεται σε όλους τους Αμερικανούς να επιδίδονται σε οποιαδήποτε εμπορική συναλλαγή μαζί του.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» φοιτητικές viza σε Κινέζους 

Διεθνή / Ρούμπιο: Οι ΗΠΑ ανακαλούν «επιθετικά» τις άδειες Κινέζων φοιτητών 

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συνεργαστεί με το Εσωτερικής Ασφαλείας ώστε να προχωρήσουν οι ανακλήσεις «με επιθετικό τρόπο», ιδίως για φοιτητές που συνδέονται με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ή που σπουδάζουν σε τομείς «κρίσιμης σημασίας», ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
«Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Διεθνή / «Υπέρβαση εξουσίας»: Δικαστήριο ακυρώνει τους ανταποδοτικούς δασμούς Τραμπ

Δικαστικό πλήγμα στις εμπορικές πολιτικές του Αμερικανού προέδρου - Έφεση από την κυβέρνηση - Δικαστές που δεν έχουν εκλεγεί, δεν έχουν δικαίωμα απόφασης σε έκτακτες καταστάσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του Τραμπ
LIFO NEWSROOM