Φωτιά σε βυτιοφόρο στον Ισθμό

Σύνοδος κορυφής στη Ρώμη για το μεταναστευτικό- Στόχος η δημιουργία «κέντρων ελέγχου» στην Αφρική

Σύνοδος κορυφής στη Ρώμη για το μεταναστευτικό- Στόχος η δημιουργία «κέντρων ελέγχου» στην Αφρική Facebook Twitter
0

Η Ιταλία θα οργανώσει σύντομα μια σύνοδο για το μεταναστευτικό στη Ρώμη, με στόχο την δημιουργία «κέντρων ελέγχου» στην Αφρική, δήλωσε στην εφημερίδα Corriere della Sera ο Μάρκο Μινίτι, ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Τζεντιλόνι.


Στη σύνοδο πρόκειται να πάρουν μέρος ευρωπαίοι εταίροι μαζί με χώρες της βόρειας Αφρικής, με στόχο να δημιουργηθούν «κέντρα ελέγχου και επιλογής». Ο Ιταλός υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνησή του συνεργάζεται με τον Νίγηρα και την Αιθιοπία για να υπογραφούν συμφωνίες και να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές, αλλά θεωρεί ότι «η πρωτοβουλία πρέπει να διευρυνθεί» διότι «δεν πρέπει να είναι μόνον ιταλική, αλλά ευρωπαϊκή».


Για τον Μινίτι «αν η Ευρώπη δεν λύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα, θα χάσει μεγάλο μέρος των κοινωνικών, δημοκρατικών και πολιτικών της κατακτήσεων». Εκτιμά, ότι «η αναρχία των αφίξεων και η έλλειψη συντονισμού στις Βρυξέλλες συνέβαλε στο Brexit, τροφοδοτεί την (σ.σ. υποψήφια της άκρας δεξιάς για την προεδρία, Μαρίν) Λεπέν στη Γαλλία, ευνοεί τους νεοναζί στην Γερμανία, προκαλεί τη λαϊκίστικη δυσαρέσκεια στην Ιταλία και όχι μόνον».


Κατά το δημοσίευμα της Corriere della Sera η σύνοδος της Ρώμης για το μεταναστευτικό, σε επίπεδο αρμόδιων υπουργών, θα οργανωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

Διεθνή
0

Φωτιά σε βυτιοφόρο στον Ισθμό

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Παντρεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ

Διεθνή / Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Παντρεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ

Στενός φίλος του Ουίλιαμ και του Χάρι ο Βρετανός αριστοκράτης Χιου Γκρόσβενορ - Ο δούκας του Σάσεξ δεν παρευρέθηκε στο γάμο για «να μην επισκιάσει τη μεγάλη μέρα του φίλου του»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αμερικανός 100χρονος βετεράνος έκανε «δεύτερη απόβαση στην Νορμανδία» για να παντρευτεί την 96χρονη αρραβωνιαστικιά του 

Διεθνή / Αμερικανός 100ετών έκανε «δεύτερη απόβαση στην Νορμανδία» για να παντρευτεί την 96χρονη αραβωνιαστικιά του

Ο Αμερικανός βετεράνος Χάρολντ Τέρενς 100 ετών συμμετείχε στην απόβαση της Νορμανδίας στις 6 Ιουνίου του 1944 - Έχει τιμηθεί από τον Εμανουέλ Μακρόν με το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Τουρκία: Ο Ερντογάν υπέγραψε την επιστολή των ΗΠΑ για τα 40 μαχητικά F-16 Block 70

Διεθνή / Τουρκία: Ο Ερντογάν υπέγραψε την επιστολή των ΗΠΑ για τα 40 μαχητικά F-16 Block 70

O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατάφερε να αποκτήσει τα πολυπόθητα μαχητικά F-16 Block 70, για να αντισταθμίσει, κάπως, την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα για τα μαχητικά F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ