Επίθεση Τραμπ στον ΟΗΕ:Τον αποκαλεί «λυπηρό» επειδή ενέκρινε ψήφισμα για τους εποικισμούς του Ισραήλ

Επίθεση Τραμπ στον ΟΗΕ:Τον αποκαλεί «λυπηρό» επειδή ενέκρινε ψήφισμα για τους εποικισμούς του Ισραήλ Facebook Twitter
0

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ επέπληξε τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), καλώντας τον "λυπηρό", λίγες μέρες αφότου το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε ένα ψήφισμα που απαιτεί το τέλος των επικοισμών στη Δυτική Όχθη και την ανατολική Ιερουσαλήμ από το Ισραήλ, παρά την πίεση από τον Τραμπ στην απερχόμενη κυβέρνηση Ομπάμα να προβάλλει αρνησικυρία (βέτο) κατά την ψηφοφορία, ως συνήθως.

 

"Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν τόσο μεγάλη προοπτική αλλά αυτή τη στιγμή αποτελούν απλώς μια λέσχη για να συναντιέται κόσμος, να μιλάει και να περνάει καλά. Τόσο λυπηρό", είπε ο Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM