Τουρκική ομάδα πολεμικών τεχνών ζήτησε άσυλο στη Γερμανία

Τουρκική ομάδα πολεμικών τεχνών ζήτησε άσυλο στη Γερμανία Facebook Twitter
(φώτο αρχείου)
0

Άσυλο στη Γερμανία ζήτησαν έντεκα Τούρκοι πολίτες, μέλη μιας ομάδας πολεμικών τεχνών, αφού η αστυνομία διαπίστωσε ότι δεν είχαν έρθει για να λάβουν μέρος σε ένα τουρνουά καράτε όπως είχαν δηλώσει, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η ομάδα αριθμούσε 14 μέλη κατά την άφιξή της την Παρασκευή (χθες) στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ από την Κωνσταντινούπολη, όμως η αστυνομία διαπίστωσε στη διάρκεια των ελέγχων πως δεν πήγαιναν σε κάποιο τουρνουα, ενώ υποπτεύθηκε ότι ένας από αυτούς ήταν διακινητής ανθρώπων.

«Δύο από αυτούς επέστρεψαν εθελοντικά αεροπορικώς στην Τουρκία», δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας, ο οποίος πρόσθεσε πως ο φερόμενος ως διακινητής, που ήταν Τούρκος, συνελήφθη από την αστυνομία.

Οι υπόλοιποι 11, δέκα ενήλικες και ένα παιδί, οδηγήθηκαν σε κέντρο υποδοχής αιτούντων άσυλο. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν ήταν σε θέση να πει βάση ποιων κριτηρίων θα ζητήσουν άσυλο.

Τον Οκτώβριο ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας δήλωσε πως 35 Τούρκοι πολίτες με διπλωματικά διαβατήρια ζήτησαν άσυλο ύστερα από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο, μετά το οποίο ακολούθησαν διώξεις των φερόμενων ως υποστηρικτών του.

Οι γερμανο-τουρκικές σχέσεις έχουν ενταθεί για σειρά θεμάτων, περιλαμβανομένης της κριτικής που ασκεί το Βερολίνο στις μαζικές συλλήψεις στην Τουρκία και στη μεταχείριση που επιφυλάσσει η Άγκυρα στα ΜΜΕ, καθώς και λόγω των κατηγοριών της Τουρκίας ότι η Γερμανία είναι ένα «ασφαλές καταφύγιο» για την οργάνωση των Κούρδων μαχητών PKK.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μίντλετον - Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Το δείπνο που άλλαξε τα πάντα μετά την επανασύνδεση τους το 2008

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον - Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Το δείπνο που άλλαξε τα πάντα μετά την επανασύνδεση τους το 2008

Μετά τον πολυσυζητημένο χωρισμό τους τον Απρίλιο του 2007 και την επανασύνδεσή τους λίγους μήνες αργότερα, το ζευγάρι δεν άφησε καμία αμφιβολία στους εργαζομένους του παλατιού, ότι ήταν γραφτό να παντρευτούν
LIFO NEWSROOM
Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απευθύνουν έκκληση για βοήθεια - Ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 900

Διεθνή / Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν απευθύνουν έκκληση για βοήθεια - Ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 900

Συνεχίζονται ακατάπαυστα οι έρευνες των σωστικών συνεργείων μετά τον φονικό σεισμό των 6 Ρίχτερ - Οι διασώστες δίνουν μάχη για να φτάσουν σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών

Διεθνή / Γάζα: Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών

Η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών υιοθέτησε ψήφισμα στο οποίο αναφέρει ότι πληρούνται τα νομικά κριτήρια που στοιχειοθετούν ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM