No.1

Ο στρατός του Άσαντ κατέλαβε περιοχή στο Χαλέπι

Ο στρατός του Άσαντ κατέλαβε περιοχή στο Χαλέπι Facebook Twitter
0

Ο στρατός της Συρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ελέγχει και δεύτερη κατοικημένη περιοχή στο ανατολικό Χαλέπι, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, μέσα σε δύο ημέρες.

 

Ο συριακός στρατός τόνισε σε ανακοίνωσή του, ότι με την υποστήριξη των συμμάχων του, έχει τον πλήρη έλεγχο της συνοικίας Τζαμπάλ Μπάντρο, η οποία βρίσκεται δίπλα στη συνοικία Χανάνο, την οποία ελέγχουν από χθες, οι στρατιωτικές δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

 

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι αντάρτες σε πόλη κοντά στη Δαμασκό παρέδωσαν στον καθεστωτικό στρατό τον οπλισμό τους, κατόπιν συμφωνίας.

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM
Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM