No.1

Γερμανία: Ανησυχητική η καταστολή της ελευθεροτυπίας στην Τουρκία, αλλά δεν διακόπτουμε σχέσεις

Γερμανία: Ανησυχητική η καταστολή της ελευθεροτυπίας στην Τουρκία, αλλά δεν διακόπτουμε σχέσεις Facebook Twitter
0

"Πολύ ανησυχητική" χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης την καταστολή της ελευθερίας του Τύπου από τις τουρκικές αρχές, με αφορμή τις συλλήψεις δημοσιογράφων και στελεχών της εφημερίδας Τζουμχουριέτ.


Ο Στέφαν Ζάιμπερτ υπενθύμισε ότι το ζήτημα των ελευθεριών, συμπεριλαμβανομένης και της ελευθεροτυπίας, αποτελεί κεντρικό σημείο στις συνομιλίες με την Τουρκία για την ενδεχόμενη μελλοντική ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόσθεσε ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει να κάνει σαφή στην Άγκυρα τη θέση του όσον αφορά το θέμα αυτό.

"Εχουμε σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο οι ενέργειες σε βάρος του διευθυντή (της Τζουμχουριέτ) Μουράτ Σαμπουντζού και των συναδέλφων του συνάδουν με τις αρχές του κράτους δικαίου" είπε ο Ζάιμπερτ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.


Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε πάντως ότι δεν θα διακοπούν οι συνομιλίες με την Τουρκία και ότι δεν συζητείται η επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα. Σημείωσε ότι η Γερμανία δεν θα διακόψει τις επαφές της με την Τουρκία, μολονότι έχει θορυβηθεί από την καταστολή σε βάρος του Τύπου.


Ο Σαμπουντζού και άλλοι δημοσιογράφοι της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας κατηγορούνται ότι διέπραξαν εγκλήματα υπέρ των Κούρδων ανταρτών του PKK και της "τρομοκρατικής" οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν (FETO).

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM