Ελεύθερα πέντε μέλη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα

Ελεύθερα πέντε μέλη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Facebook Twitter
O πρόεδρος Νίκολας Μαδούρο διαψεύδει την ύπαρξη πάνω από εκατό «πολιτικών κρατούμενων»
0

Πέντε μέλη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα αφέθηκαν ελεύθερα χθες Δευτέρα το βράδυ, μία ημέρα μετά την έναρξη του διαλόγου για την επίλυση της πολιτικής κρίσης που πλήττει τη χώρα, όπως ανακοίνωσαν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης.


Ο Κάρλος Οκάρις, μια προσωπικότητα της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Twitter την απελευθέρωση του Κάρλος Μέλο, του Άντρες Μορένο και του Μάρκο Τρέχο.

Ο Μέλο είχε συλληφθεί στις 31 Αυγούστου από μέλη της υπηρεσίας Πληροφοριών με την κατηγορία ότι είχε στην κατοχή του εκρηκτικά.


Ο Μορένο και ο Τρέχο βρίσκονταν υπό κράτηση από τον Σεπτέμβριο αφού δημιούργησαν ένα βίντεο για την αντιπολίτευση, στο οποίο ζητούσαν από τον στρατό να σκεφτεί την κρίση η οποία πλήττει τη Βενεζουέλα, μια κίνηση την οποία οι αρχές εξέλαβαν ως έκκληση για πραξικόπημα.


Λίγο αργότερα ο Χεσούς Τορεάλμπα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Στρογγυλής Τράπεζας για τη Δημοκρατική Ενότητα (MUD), του συνασπισμού των κομμάτων της κεντροδεξιάς, ανακοίνωσε την απελευθέρωση δύο ακόμη μελών της αντιπολίτευσης, του Κορομότο Ροντρίγκες και του Αντρές Λεόν που κρατούνταν από τον Μάιο και το 2014 αντίστοιχα.

Η απελευθέρωση των «πολιτικών κρατούμενων» είναι μια από τις απαιτήσεις της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης προκειμένου να συμμετάσχει στον διάλογο που ξεκίνησε την Κυριακή.


Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, στη Βενεζουέλα υπάρχουν περισσότεροι από εκατό «πολιτικοί κρατούμενοι», γεγονός που ο πρόεδρος Νίκολας Μαδούρο διαψεύδει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Παντρεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ

Διεθνή / Ο γάμος της χρονιάς στη Βρετανία: Παντρεύτηκε ο δισεκατομμυριούχος δούκας του Γουέστμινστερ

Στενός φίλος του Ουίλιαμ και του Χάρι ο Βρετανός αριστοκράτης Χιου Γκρόσβενορ - Ο δούκας του Σάσεξ δεν παρευρέθηκε στο γάμο για «να μην επισκιάσει τη μεγάλη μέρα του φίλου του»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αμερικανός 100χρονος βετεράνος έκανε «δεύτερη απόβαση στην Νορμανδία» για να παντρευτεί την 96χρονη αρραβωνιαστικιά του 

Διεθνή / Αμερικανός 100ετών έκανε «δεύτερη απόβαση στην Νορμανδία» για να παντρευτεί την 96χρονη αραβωνιαστικιά του

Ο Αμερικανός βετεράνος Χάρολντ Τέρενς 100 ετών συμμετείχε στην απόβαση της Νορμανδίας στις 6 Ιουνίου του 1944 - Έχει τιμηθεί από τον Εμανουέλ Μακρόν με το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Τουρκία: Ο Ερντογάν υπέγραψε την επιστολή των ΗΠΑ για τα 40 μαχητικά F-16 Block 70

Διεθνή / Τουρκία: Ο Ερντογάν υπέγραψε την επιστολή των ΗΠΑ για τα 40 μαχητικά F-16 Block 70

O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατάφερε να αποκτήσει τα πολυπόθητα μαχητικά F-16 Block 70, για να αντισταθμίσει, κάπως, την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα για τα μαχητικά F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ