Όταν η Έλεν Μίρεν "πυροβόλησε" τον Τραμπ με μόνο λίγες λέξεις

Όταν η Έλεν Μίρεν "πυροβόλησε" τον Τραμπ με μόνο λίγες λέξεις Facebook Twitter
0
Όταν η Έλεν Μίρεν "πυροβόλησε" τον Τραμπ με μόνο λίγες λέξεις Facebook Twitter

Μπορεί να είναι dame, αλλά δεν μασάει τα λόγια της ειδικά, όταν η κουβέντα έρχεται στον Ντόναλντ Τραμπ και τις πρόσφατες μισογυνικές δηλώσεις του. Η Έλεν Μίρεν για ακόμη μία φορά είχε την πλέον ταιριαστή ατάκα για την περίπτωση του ρεπουμπλικανού υποψήφιου προέδρου και φυσικά την εκστόμισε με το δέον φλέγμα.  

"Τεράστιο κορμί, μικρό κεφάλι. Σαν τους δεινόσαυρους, οι οποίοι έχουν εξαφανιστεί. Ο κ. Τραμπ είναι ο τελευταίος των δεινοσαύρων", είπε η Μίρεν κατά τη διάρκεια γεύματος στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας της ταινίας "Eye in the Sky". Και μπορεί να μη συνέχισε την κουβέντα επακριβώς στοχευμένη στον Τραμπ, εστίασε όμως στο νέο πλαίσιο που περιβάλλει τη γυναικεία δράση ανά τον κόσμο. 

Όπως, μάλιστα, εξήγησε είναι άκρως αισιόδοξα τα μηνύματα προόδου των σύγχρονων γυναικών σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, όπως και στον κινηματογράφο, όπου πλέον σκηνοθέτες και σεναριογράφοι εμπιστεύονται δύσκολους ρόλους, κάποτε και αμιγώς αντρικούς σε ό,τι αφορά την ιδιοσυγκρασία και το βάθος τους, σε γυναίκες. 

Και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η ακαταμάχητη, βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός τα βάζει με τον μισογυνισμό πρόσωπο με πρόσωπο. Πριν από λίγο καιρό είχε δει το φως της δημοσιότητας βίντεο από τη δεκαετία του '70, με τη νεαρή τότε Μίρεν αντιμέτωπη με τα σεξιστικά σχόλια παρουσιαστή τηλεοπτικής εκπομπής στην οποία ήταν προσκεκλημένη. Και γι' αυτές τις μετρημένες, αιχμηρές απαντήσεις το εν λόγω βίντεο είναι ακόμη viral. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νέο Terminal One στο JFK υπόσχεται να μετατρέψει το αεροδρόμιο σε «πολιτιστικό προορισμό»

Πολιτισμός / Η Νέα Υόρκη σχεδιάζει το πιο καλλιτεχνικό αεροδρόμιο στον κόσμο: Το νέο Terminal One στο JFK

Με την ολοκλήρωσή του το Terminal One φιλοδοξεί να λειτουργεί όχι μόνο ως πύλη εισόδου στη Νέα Υόρκη αλλά και ως πολιτιστικός προορισμός που αντανακλά την ενέργεια και τη δημιουργικότητα της πόλης που ποτέ δεν κοιμάται
LIFO NEWSROOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Πολιτισμός / Γιώργος Λάνθιμος: Το New York Magazine κατέταξε τις 10 ταινίες του

Το αμερικανικό περιοδικό New York Magazine παρουσίασε τη δική του λίστα με τις δέκα καλύτερες ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου, βάζοντας στην κορυφή το φιλμ που έκανε γνωστό τον Έλληνα σκηνοθέτη σε όλο τον κόσμο.
LIFO NEWSROOM
Κηδεία Διονύση Σαββόπουλου: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο δημιουργό

Πολιτισμός / Κηδεία Διονύση Σαββόπουλου: Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον μεγάλο δημιουργό

Σήμερα, Σάββατο 25 Οκτωβρίου, η Αθήνα αποχαιρετά τον Διονύση Σαββόπουλο δημοσία δαπάνη στη Μητρόπολη Αθηνών. Παρών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα εκφωνήσει επικήδειο, ενώ πλήθος κόσμου αναμένεται στο λαϊκό προσκύνημα από το πρωί
LIFO NEWSROOM