Κο Σαμούι: Υποχρέωσαν γυναίκα να γονατίσει δημοσίως και να προσκυνήσει εικόνα του νεκρού βασιλιά της Ταϊλάνδης

Κο Σαμούι: Υποχρέωσαν γυναίκα να γονατίσει δημοσίως και να προσκυνήσει εικόνα του νεκρού βασιλιά της Ταϊλάνδης Facebook Twitter
1

Μια γυναίκα από την Ταϊλάνδη κατηγορήθηκε για εξύβριση και προσβολή του βασιλιά της χώρας που πέθανε την περασμένη εβδομάδα και η τιμωρία της ήταν να γονατίσει δημοσίως μπροστά από την φωτογραφία του και να ζητήσει συγγνώμη.

Το πορτρέτο του μονάρχη Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέι, τοποθετήθηκε έξω από ένα αστυνομικό τμήμα στο νησί Koh Samui, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι απαίτησαν από την κατηγορούμενη να ζητήσει συγγνώμη.

Η σύλληψη της γυναίκας και η δημόσια διαπόμπευσή της μέσα στο Σαββατοκύριακο ήταν μόνο ένα από τα πολλά αντίστοιχα περιστατικά που έχουν σημειωθεί μετά το θάνατο του βασιλιά.

Κο Σαμούι: Υποχρέωσαν γυναίκα να γονατίσει δημοσίως και να προσκυνήσει εικόνα του νεκρού βασιλιά της Ταϊλάνδης Facebook Twitter

Δύο αστυνομικοί οδήγησαν την 43χρονη Umaporn Sarasat στο σημείο όπου θα γινόταν το προσκύνημα, την υποχρέωσαν να γονατίσει και να προσευχηθεί ενώ το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί την γιουχάιζε ενώ οι αστυνομικοί σχημάτισαν έναν κλοιό γύρω της προκειμένου να μην αφήσουν κανέναν να την πλησιάσει.

Η γυναίκα, ιδιοκτήτρια μιας μικρής επιχείρησης, φέρεται σύμφωνα με τις κατηγορίες να δημοσίευσε προσβλητικά σχόλια στο διαδίκτυο ενώ ενδέχεται να ακολουθήσει και δεύτερη τιμωρία αν καταδικαστεί για προσβολή νεκρού.

Την ίδια ώρα, οι αρχές ζητούν από τον κόσμο να δείξει ψυχραιμία καθώς έχει αρχίσει ένα κίνημα εναντίον όσων δεν φοράνε μαύρα σε ένδειξη πένθους για το χαμό του μονάρχη. Καθώς τα μαύρα ρούχα έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται από τα ράφια των καταστημάτων, οι αρχές ζητούν να υπάρξει κατανόηση απέναντι σε όσους δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν καινούργια ρούχα.

Αρκετές ξένες κυβερνήσεις έχουν προειδοποιήσει με ταξιδιωτική οδηγία τους πολίτες που επισκέπτονται την Ταϊλάνδη να αποφύγουν οποιαδήποτε συμπεριφορά θα μπορούσε να ερμηνευθεί από τους ντόπιους ως προσβλητική απέναντι στο πένθος τους και τον βασιλιά. Την Παρασκευή, αστυνομία και στρατιώτες χρειάστηκε να παρέμβουν σε ένα του Πουκέτ προκειμένου να διαλύσουν ένα εξαγριωμένο πλήθος που επιχειρούσε να λιντσάρει κάποιον με την κατηγορία πως χλεύασε τον βασιλιά.

Με πληροφορίες από Guardian και Asiancorrespondent.com

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Νέο βιβλίο αμφισβητεί τον ισχυρισμό ότι ο Ουίλιαμ του έχει επιτεθεί σωματικά

Στα απομνημονεύματά του ο πρίγκιπας Χάρι είχε ισχυριστεί ότι ο Ουίλιαμ τον άρπαξε από το γιακά και τον έριξε στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, λόγω διαφωνίας που ξεκίνησε για τη Μέγκαν Μαρκλ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ, ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΤΖΙΟΥΦΡΕ, ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Δεν διέψευσε ποτέ πως ο πρίγκιπας Άντριου είχε σεξουαλική σχέση με τη Βιρτζίνια Τζιούφρε

Ένα email του 2015 περιλαμβάνει τον ισχυρισμό δημοσιογράφου ότι ο πρίγκιπας Άντριου είχε «συναινετική σεξουαλική σχέση» με τη Βιρτζίνια Τζούφρε, έναν ισχυρισμό που ο Τζέφρι Έπσταϊν δεν αμφισβήτησε
THE LIFO TEAM