Πληροφορίες για πέντε συλλήψεις μετά τις επιθέσεις σε Τσέλσι και Νιου Τζέρσεϊ

Πληροφορίες για πέντε συλλήψεις μετά τις επιθέσεις σε Τσέλσι και Νιου Τζέρσεϊ Facebook Twitter
0

Πέντε πρόσωπα τέθηκαν υπό κράτηση χθες Κυριακή στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Τσέλσι.

Οι συλλήψεις αυτές, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ενώ η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αρχίζει σήμερα την ετήσια σύνοδό της, αναφέρθηκαν από πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλέσθηκαν αστυνομικές πηγές.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε ωστόσο να σχολιάσει και παρέπεμψε στο FBI, το οποίο, ωστόσο, δεν επιβεβαίωσε  τις συλλήψεις.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι πέντε ύποπτοι συνελήφθησαν μέσα σ' ένα όχημα που κινούνταν σε αυτοκινητόδρομο νότια της Νέας Υόρκης.

Από την άλλη, το FBI επιβεβαίωσε σήμερα πως εντοπίστηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί μέσα σε ύποπτο σακίδιο που βρέθηκε χθες το βράδυ στην πόλη Ελίζαμπεθ, στο Νιού Τζέρσεϊ, και ότι η εξουδετέρωση ενός από τους μηχανισμούς πραγματοποιήθηκε με την πυροδότησή του, χωρίς να προκληθούν θύματα.

«Υπήρχε ένα ύποπτο πακέτο που περιείχε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς χθες βράδυ στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ελίζαμπεθ, στο Νιού Τζέρσεϊ», ανακοίνωσε το FBI σε μήνυμά του στο Twitter. Πυροτεχνουργοί από το FBI, το Γιούνιον Κάουντι και το Νιού Τζέρσεϊ μετείχαν στην επιχείρηση πυροδότησης εκρηκτικού μηχανισμού, ενός από τους πολλούς που εντοπίστηκαν στο σημείο, διευκρίνισε.

Τέλος, όπως μετέδωσε το Reuters, η αστυνομία αναζητά έναν άνδρα 28 ετών σε σχέση με την επίθεση στη Νέα Υόρκη το Σάββατο.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM