Γαλλία: Στο νοσοκομείο ο πρώην πρόεδρος Ζακ Σιράκ

Γαλλία: Στο νοσοκομείο ο πρώην πρόεδρος Ζακ Σιράκ Facebook Twitter
0

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ εισήχθη σήμερα το πρωί σε νοσοκομείο του Παρισιού για "θεραπεία οξείας λοίμωξης των πνευμόνων", ανακοίνωσε η οικογένειά του.


Επιστρέφοντας στο Παρίσι από το Μαρόκο όπου βρισκόταν μαζί με τη σύζυγό του Μπερναντέτ, ο 83χρονος πρώην αρχηγός του γαλλικού κράτους (1995-2007) "εισήχθη σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Πιτιέ-Σαλπετριέρ για θεραπεία λοίμωξης των πνευμόνων όπου θα παραμείνει τις προσεχείς ημέρες", εξήγησε ο σύζυγος της κόρης του Κλοντ Σιράκ, Φρεντερίκ Σαλάτ-Μπαρού.


Ο Σιράκ, που φημιζόταν για τη πολύ καλή υγεία του, υπέστη εγκεφαλικό το 2005, κατά τη διάρκεια της δεύτερης προεδρικής θητείας του. Το πρόβλημα αυτό εξασθένησε σε μεγάλο βαθμό την υγεία του και του άφησε σημάδια. Μετά την αναχώρηση του από το Μέγαρο των Ηλυσίων, ο πρώην πρόεδρος νοσηλεύτηκε επανειλημμένα, κυρίως για δεκαπέντε ημέρες τον Δεκέμβριο του 2015, για αδυναμία.


Ο Σιράκ δοκιμάστηκε πολύ από τον θάνατο τον περασμένο Απρίλιο της Λοράνς, της πρωτότοκης κόρης του η οποία υπέφερε πολλά χρόνια από ανορεξία. Οι οικείοι του, ωστόσο, έκαναν λόγο τις τελευταίες εβδομάδες για μια βελτίωση της κατάστασης της υγείας του.


Ο Σιράκ διετέλεσε επί 12 χρόνια πρόεδρος της Δημοκρατίας (1995-2007), δύο φορές πρωθυπουργός και δήμαρχος του Παρισιού για 18 χρόνια (1977-1995). Η προεδρία του σφραγίστηκε από το "όχι" της Γαλλίας στον δεύτερο πόλεμο στο Ιράκ που κήρυξε ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους το 2003 και από την αναγνώριση της ευθύνης που φέρει το γαλλικό κράτος για τον εκτοπισμό χιλιάδων Εβραίων κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Στην «ανοικτή επιστολή» της, η οργάνωση διακηρύσσει ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα «να αμυνθεί κατά ενός εχθρού που επιβάλλει τον πόλεμο στη χώρα μας και δεν σταματά τις επιθέσεις του».
LIFO NEWSROOM
Miss Universe 2025: Στέλεχος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Διεθνή / Miss Universe 2025: Εκπρόσωπος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Η Fatima Bosch αντιμετώπισε μια ιδιαίτερα αγενή συμπεριφορά από τον 60χρονο Nawat Itsaragrisil, ο οποίος την επέπληξε δημόσια με τον ισχυρισμό ότι η διαγωνιζόμενη δεν ανήρτησε προωθητικό περιεχόμενο στα social media
LIFO NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται τον «βαθύ σεβασμό» του για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM