Για ακόμη μια χρονιά, χιλιάδες δελφίνια παγιδεύονται και σφαγιάζονται σε έναν μικρό όρμο στην Ιαπωνία

Για ακόμη μια χρονιά, χιλιάδες δελφίνια παγιδεύονται και σφαγιάζονται σε έναν μικρό όρμο στην Ιαπωνία Facebook Twitter
0

To ετήσιο, αιματηρό κυνήγι των δελφινιών ξεκίνησε χθες καθώς οι Ιάπωνες ψαράδες σκότωσαν τα πρώτα ανυποψίαστα θαλάσσια θηλαστικά που έπεσαν στην παγίδα τους.

Είναι τα πρώτα νεκρά δελφίνια της σεζόν σε ένα αμφιλεγόμενο ετήσιο κυνήγι που προσέλκυσε την παγκόσμια προσοχή, μετά το βραβευμένο ντοκιμαντέρ "The Cove".

Για ακόμη μια χρονιά, χιλιάδες δελφίνια παγιδεύονται και σφαγιάζονται σε έναν μικρό όρμο στην Ιαπωνία Facebook Twitter

Οι ψαράδες στη δυτική πόλη Taiji αλίευσαν χθες 20 δελφίνια, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Kii Mimpo. Κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου, διάρκειας έξι μηνών, οι ψαράδες θα σπεύσουν να περικυκλώσουν και να σκοτώσουν χιλιάδες δελφίνια, βάφοντας τα νερά του όρμου κόκκινα και εξοργίζοντας πολλές οργανώσεις που μάχονται το κυνήγι εδώ και αρκετά χρόνια.

Αρκετοί ακτιβιστές επισκέπτονται την πόλη κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του κυνηγιού και φέτος οι αρχές έχουν αυξήσει την παρουσία τους για την αποτροπή τυχόν συγκρούσεων με τους ντόπιους που υπερασπίζονται το κυνήγι.

Υπερασπιστές του κυνηγιού λένε ότι είναι μια παράδοση και επισημαίνουν πως τα πλάσματα αυτά δεν είναι στη λίστα των ειδών που απειλούνται, μια θέση που στηρίζεται σθεναρά και από την ιαπωνική κυβέρνηση. O ισχυρισμός τους διαψεύδεται από τους ακτιβιστές που επισημαίνουν πως το κυνήγι δεν γίνεται μόνο για το κρέας καθώς τα σπανιότερα δελφίνια που εγκλωβίζονται στον μικρό κόλπο πωλούνται παράνομα σε ενυδρεία και ζωολογικούς κήπους.

Ο Ric O'Barry, ο ακτιβιστής που πρωταγωνίστησε στο συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ "The Cove", συνελήφθη στην Ιαπωνία νωρίτερα αυτό το χρόνο και κρατήθηκε για σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά την άρνηση εισόδου στη χώρα από την οποία τελικά απελάθηκε.

Η ομάδα του πάντως παραμένει στον κοντά στο μικρό χωριό σε ρόλο παρατηρητή και μεταδίδει όλες τις κινήσεις των ψαράδων προσπαθώντας να δώσει δημοσιότητα στο ζήτημα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύγχυση με τους δασμούς Τραμπ: Μετατίθενται για 1η Αυγούστου, αλλά ξεκινούν οι προειδοποιητικές επιστολές

Διεθνή / Σύγχυση με τους δασμούς Τραμπ: Μετατίθενται για 1η Αυγούστου, αλλά ξεκινούν οι προειδοποιητικές επιστολές

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει ότι «τα γράμματα και οι συμφωνίες» ξεκινούν σήμερα, ενόψει της λήξης του αρχικού 90ήμερου διαστήματος – Αναστάτωση στις αγορές της Ασίας
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο για τη «Ριβιέρα» στη Γάζα και η εμπλοκή του Τόνι Μπλερ

Διεθνή / Το σχέδιο για τη «Ριβιέρα» στη Γάζα και η εμπλοκή του Τόνι Μπλερ

Ένα φιλόδοξο σχέδιο που παρουσιάστηκε σε ΗΠΑ και διεθνείς εταίρους προτείνει την ανασυγκρότηση της Γάζας με οικονομικές ζώνες, τεχνολογικές επενδύσεις και μετακίνηση μέρους του πληθυσμού, προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM
Στο Κατάρ ο Νετανιάχου για συνομιλίες με Τραμπ - Ελπίδες για κατάπαυση πυρός με Χαμάς εντός της εβδομάδας

Διεθνή / Στο Κατάρ ο Νετανιάχου για συνομιλίες με Τραμπ - Ελπίδες για κατάπαυση πυρός με Χαμάς εντός της εβδομάδας

Ο πρώτος γύρος των συνομιλιών στην πρωτεύουσα του Κατάρ δεν απέδωσε αποτελέσματα, καθώς η ισραηλινή αντιπροσωπεία δεν είχε εξουσιοδότηση για την επίτευξη τελικής συμφωνίας
LIFO NEWSROOM