Ισπανία: Αντίστροφη μέτρηση για τρίτο γύρο εκλογών- Δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο Ραχόι

Ισπανία: Αντίστροφη μέτρηση για τρίτο γύρο εκλογών- Δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο Ραχόι Facebook Twitter
1

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δεν κατάφερε ούτε και σήμερα να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση, κάτι που σηματοδοτεί ότι ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή τρίτων βουλευτικών εκλογών μέσα σε έναν χρόνο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η τρίτη εκλογική αναμέτρηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 25 Δεκεμβρίου.

Όπως και την Τετάρτη, ο Ραχόι εξασφάλισε την υποστήριξη 170 βουλευτών στο 350μελές κοινοβούλιο. Υπέρ του Ραχόι ψήφισαν οι βουλευτές του Λαϊκού Κόμματος (PP), εκείνοι του κεντρώου, φιλελεύθερου Ciudadanos και μία βουλευτίνα από ένα μικρό, τοπικό κόμμα των Κανάριων Νήσων. Οι Σοσιαλιστές, η αριστερή συμμαχία Unidos Podemos και τα κόμματα της Χώρας των Βάσκων και της Καταλονίας τον καταψήφισαν.


Το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο με την ψηφοφορία της Τετάρτης, καθώς δεν υπήρξαν αποχές από το κοινοβούλιο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδια στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία – Αυτόχθονες εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο του ΟΗΕ

Διεθνή / Επεισόδια στη Διάσκεψη COP30 στη Βραζιλία – Αυτόχθονες εισέβαλαν στο συνεδριακό κέντρο του ΟΗΕ

Η φετινή διάσκεψη είναι η πρώτη μετά από τρία χρόνια που πραγματοποιείται σε χώρα όπου ενθαρρύνονται οι ειρηνικές διαδηλώσεις και η συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ εξετάζει πάγωμα ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στη Νέα Υόρκη μετά τη νίκη Μαμντάνι

Διεθνή / Ο Τραμπ εξετάζει πάγωμα ομοσπονδιακής χρηματοδότησης στη Νέα Υόρκη μετά τη νίκη Μαμντάνι

Η Νέα Υόρκη λαμβάνει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, ποσό που αντιστοιχεί στο 8,3% του δημοτικού προϋπολογισμού και αφορά κυρίως προγράμματα παιδείας, στέγασης και κοινωνικής πρόνοιας
LIFO NEWSROOM