Η Τουρκία έστειλε δέκα ακόμη τανκς στη Συρία

Η Τουρκία έστειλε δέκα ακόμη τανκς στη Συρία Facebook Twitter
0
Η Τουρκία έστειλε δέκα ακόμη τανκς στη Συρία Facebook Twitter
Τα τουρκικά άρματα στα σύνορα με τη Συρία

Xθες το βράδυ, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας διεμήνυσε πως οι επιχειρήσεις δεν σταματούν και σήμερα η Τουρκία στέλνει 10 επιπλέον άρματα μάχης στο συριακό έδαφος.

Δέκα τουρκικά άρματα μάχης, ασθενοφόρα και βαριά οχήματα διέσχισαν σήμερα τα σύνορα με τη Συρία από την μικρή πόλη Καρκαμίς, στη νοτιοανατολική Τουρκία, και εισέβαλαν στο έδαφος της Συρίας, σύμφωνα με τον φωτορεπόρτερ του AFP.

Την πληροφορία αυτή ότι επιπλέον τουρκικά άρματα μάχης εισήλθαν στη βόρεια Συρία από την τουρκική μεθοριακή πόλη Καρκαμίς, μετέδωσε και δημοσιογράφος του Reuters που βρίσκεται εκεί.

Παράλληλα, υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος, που επικαλείται το Reuters, δήλωσε ότι περισσότερα από 20 τουρκικά άρματα μάχης βρίσκονται τώρα στη Συρία και αν χρειαστεί θα σταλούν κι άλλα.

Χθες, Σύροι αντάρτες με την υποστήριξη των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν πλήρως την πόλη Τζαραμπλούς, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, την οποία ήλεγχαν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), έπειτα από μια επιχείρηση η οποία διήρκεσε μερικές ώρες.

Η Τουρκία έστειλε δέκα ακόμη τανκς στη Συρία Facebook Twitter
Η Τουρκία έστειλε δέκα ακόμη τανκς στη Συρία Facebook Twitter



0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Διεθνή / Νέα συνάντηση για το Κυπριακό: «Θετική προοπτική προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης», λέει ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρει πως ενθαρρύνει τον γενικό Γραμματέα να κινηθεί «προς την επανάληψη των διαπραγματεύσεων με στόχο μία δίκαιη και διαρκή ρύθμιση του Κυπριακού»
LIFO NEWSROOM
ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM