Συρία: Κούρδοι και αραβικές δυνάμεις κατέλαβαν πόλη-προπύργιο του ISIS

Συρία: Κούρδοι και αραβικές δυνάμεις κατέλαβαν πόλη-προπύργιο του ISIS Facebook Twitter
0

Οι δυνάμεις των Κούρδων και των Αράβων στη Συρία, η συμμαχία που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, κατάφεραν να καταλάβουν σήμερα την πόλη Μανμπίτζ, ένα προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, δύο μήνες αφότου εξαπέλυσαν την επίθεσή τους για την εκδίωξη των τζιχαντιστών από αυτήν τη στρατηγικής σημασίας κοινότητα στην επαρχία του Χαλεπιού.

 

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έχουν θέσει σχεδόν υπό τον πλήρη έλεγχο τους τη Μανμπίτζ, ωστόσο απομένουν ακόμη "θύλακες αντίστασης" στο κέντρο της. Οι άνδρες της συμμαχίας "σαρώνουν το κέντρο της πόλης αναζητώντας τους τελευταίους τζιχανιστές που παραμένουν ακόμη εκεί", ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Η αραβοκουρδική συμμαχία είχε ξεκινήσει στις 31 Μαΐου την επιχείρηση ανακατάληψης της Μανμπίτζ που βρισκόταν πάνω στ κύριο άξονα ανεφοδιασμού του ΙΚ από τα τουρκικά σύνορα προς τη Ράκα, την ντε φάκτο "πρωτγεύουσα" των τζιχαντιστών στη Συρία, ανατολικότερα. Με την υποστήριξη της διεθνούς συμμαχίας, υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ, η SDF, στην οποία μετέχει και η πανίσχυρη κουρδική πολιτοφυλακή YPG, κατέλαβε αρχικά πολλές κοινότητες και χωριά γύρω από τη Μανμπίτζ και στις 23 Ιουνίου μπήκε στην πόλη. Οι μάχες ωστόσο συνεχίζονταν και η πρόοδος της SDF ήταν αργή, κυρίως εξαιτίας των αντεπιθέσεων που εξαπέλυαν οι τζιχαντιστές.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Christopher Anderson

Διεθνή / Ο Christopher Anderson «αποδομεί» με τον φακό του την αψεγάδιαστη εικόνα των ανθρώπων του Τραμπ

Ο Αμερικανός φωτογράφος εξηγεί ότι στόχος του δεν ήταν να προκαλέσει, αλλά να αποτυπώσει την πολιτική εξουσία χωρίς φίλτρα, μακριά από τη στιλιζαρισμένη εικόνα που επιβάλλει το Trumpworld
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τα τρανς άτομα
THE LIFO TEAM