Η Κέιτ Μίντλετον και ο Ουίλιαμ φοβούνται τον Ζίκα και δεν θα πάνε στο Ρίο για τους Ολυμπιακούς

Η Κέιτ Μίντλετον και ο Ουίλιαμ φοβούνται τον Ζίκα και δεν θα πάνε στο Ρίο για τους Ολυμπιακούς Facebook Twitter
2

 


Ο Δούκας και η Δούκισσα του Kέιμπριτζ δεν θα είναι μεταξύ των υψηλών καλεσμένων που θα παρευρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία σε λίγες μέρες. Αιτία για την απουσία τους είναι ο φόβος για τον ιό Ζίκα καθώς πιστεύεται πως η Κέιτ Μίντλετον θέλει να κάνει και τρίτο παιδί και δεν επιθυμεί να διακινδυνεύσει με μια μόλυνση.

Όμως και ο πρίγκιπας Χάρι θα αποφύγει τη Βραζιλία σύμφωνα με την Daily Mail η οποία παραθέτει μια σειρά ακόμη ονομάτων που για τον ίδιο λόγο θα δουν τους αγώνες από τις τηλεοράσεις τους.


Η Daily Express αναφέρει πως εκπρόσωπος από το Παλάτι του Κένσινγκτον παραδέχθηκε ότι είναι «απίθανο» ο Δούκας και η Δούκισσα ή ο πρίγκιπας Χάρι να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες και πως η απόφαση πάρθηκε μετά από αρκετή σκέψη και συμβουλές γιατρών.

Η Βραζιλία διαβεβαίωσε τους επισκέπτες πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, αλλά πολλά μεγάλα ονόματα του αθλητισμού επέλεξαν να απέχουν από τη διοργάνωση ενώ αρκετοί από όσους τελικά θα πάνε θα το κάνουν μόνοι, χωρίς να συνοδεύονται από τις οικογένειές τους.

Ωστόσο σήμερα έγινε γνωστό πως δεκάδες αρχηγοί κρατών θα παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων όπως σχετικά ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας, Ζοσέ Σέρα.

Συγκεκριμένα περίπου 45 επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων, ανάμεσά τους οι πρόεδροι της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, της Αργεντινής, Μαουρίτσιο Μάκρι, και της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος (Κολομβία), έχουν δηλώσει πως θα είναι παρόντες στην έναρξη της μεγαλύτερης αθλητικής γιορτής του κόσμου.


Επίσης ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, και ο πρόεδρος της Παραγουάης, Οράσιο Κάρτες, θα παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης στις 5 Αυγούστου στο θρυλικό στάδιο Μακαρανά, ενώ 55 υπουργοί αθλητισμού από όλο τον κόσμο θα είναι στην κερκίδα των επισήμων.

Για την ασφάλεια των προσώπων αυτών έχουν προβλεφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ συνολικά κατά τη διάρκεια των αγώνων, η βραζιλιάνικη κυβέρνηση θα έχει σε επιφυλακή 85.000 στρατιώτες και αστυνομικούς για την ασφαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης και την ασφάλεια των περισσοτέρων από 10 χιλιάδες αθλητών και των τουριστών, που αναμένεται να ξεπεράσουν τους 500 χιλιάδες.

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΡΙΛΙΝ ΜΟΝΡΟΕ

Πολιτισμός / Μέριλιν Μονρόε: Δύο εκθέσεις την τιμούν ως πρωτοπόρο της δημιουργικότητας

Tο Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και η Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Ηνωμένου Βασιλείου, με αφορμή την εκατοστή επέτειο των γενεθλίων της Μονρόε, αναδεικνύουν τη φιλμογραφία της και την εξέλιξη της εικόνας της
THE LIFO TEAM
Ο John Waters, ο Τραμπ και το τέλος της αθωότητας του trash

Πολιτισμός / Ο John Waters, ο Τραμπ και το τέλος της αθωότητας του trash

Το μεγάλο αφιέρωμα του BFI ξαναφέρνει στο προσκήνιο τον «πάπα του trash», την ώρα που ο ίδιος θυμάται μια εποχή όπου το κακό γούστο ήταν σινεμά, παιχνίδι και πρόκληση, όχι αντανάκλαση της πολιτικής πραγματικότητας.
THE LIFO TEAM
Dean Majd: η έκθεση Hard Feelings μετατρέπει τη νεανική ανδρική βία και τρυφερότητα σε εικαστικό ημερολόγιο

Πολιτισμός / Το τραυματισμένο ημερολόγιο μιας ανδρικής αδελφότητας

Το Hard Feelings ξεκίνησε μετά τον ξαφνικό θάνατο ενός παιδικού του φίλου και εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο φωτογραφικό αρχείο για τη φιλία, το τραύμα, τη βία, την απώλεια και την ευαλωτότητα της νεανικής ανδρικής εμπειρίας στη Νέα Υόρκη.
THE LIFO TEAM
ΗΡΩΔΕΙΟ ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Πολιτισμός / Ηρώδειο: Τι θα δούμε το καλοκαίρι του 2026

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικές διεθνείς και ελληνικές παρουσίες. Ξεχωρίζουν το ντεμπούτο του πιανίστα Vikingur Ólafsson, αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, συναυλίες κορυφαίων καλλιτεχνών όπως η Lykke Li, αλλά και θεατρικές παραγωγές όπως η «Λυσιστράτη» και η «Εκάβη».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η γυναίκα απέναντι στο θηρίο: νέα μελέτη ξαναδιαβάζει χαμένο ρωμαϊκό μωσαϊκό

Πολιτισμός / Η γυναίκα απέναντι στο θηρίο: νέα μελέτη ξαναδιαβάζει χαμένο ρωμαϊκό μωσαϊκό

Η νέα ανάγνωση του μωσαϊκού βασίζεται σε μελέτη του ιστορικού Alfonso Manas, που θεωρεί ότι η μορφή με το μαστίγιο απέναντι σε λεοπάρδαλη δεν είναι κλόουν της αρένας, αλλά γυναίκα κυνηγός θηρίων
THE LIFO TEAM
Joan Miró: το νέο βιβλίο με τις αδημοσίευτες επιστολές όπου τέχνη, έρωτας και φόβος συγκρούονται

Πολιτισμός / Joan Miró: το νέο βιβλίο με τις αδημοσίευτες επιστολές όπου τέχνη, έρωτας και φόβος συγκρούονται

Η έκδοση φέρνει στο φως αδημοσίευτα αποσπάσματα που φωτίζουν τις ερωτικές του περιπέτειες, την αγωνία του για τάξη και σταθερότητα και τη σύγκρουση ανάμεσα στην καλλιτεχνική ορμή και στον φόβο της απορρύθμισης.
THE LIFO TEAM
Πτώματα, άγιοι και αίμα: το νέο βιβλίο για τη μακάβρια τέχνη της Ισπανίας

Πολιτισμός / Πτώματα, άγιοι και αίμα: το νέο βιβλίο για τη μακάβρια τέχνη της Ισπανίας

Το νεο βιβλίο των Gorka Lopez de Munain και Miriam Beltran Valiente συγκεντρώνει πίνακες, γλυπτά και χαρακτικά με αποκεφαλισμένους αγίους, σαπισμένα σώματα και μνήμες θανάτου, δείχνοντας πως για αιώνες η ισπανική τέχνη δεν χρησιμοποιούσε τη φρίκη μόνο για να σοκάρει, αλλά και για να παρηγορήσει.
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Και πολύ λογική η απόφασή τους.Χορτάσαμε από παραλογισμό, 'ηγέτες' και την υποκριτική στάση του Π.Ο.Υ πάνω στο θέμα, οι οποίοι πολύ βολικά 'ξεχνούν' ότι πρόκειται για λοιμώδη νόσο.Νόσο που όλοι αυτοί οι καλοί αθλητές, θεατές, ήγέτες, επισκέπτες από όλο τον κόσμο είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα φέρουν πίσω στις χώρες τους σε κάποιο ποσοστό και αναπόφευκτα θα εξαπλωθεί παγκοσμίως ο Ζίκα.Αλλά όταν από τη μία έχουν πέσει πολλά λεφτά και από την άλλη κυκλοφορεί τέτοια απερισκεψία στον κόσμο...
Ε και καλά κάνει η γυναίκα, γιατί τρώει κράξιμο σε άλλα μέσα δεν ξέρω. Αλήθεια θα παραστεί κανείς από την Ελληνική Κυβέρνηση ή θα λάμψουμε δια της απουσίας μας? Για τους Ολυμπιακούς μιλάμε άλλωστε. Το λέω γιατί σε κανένα άρθρο δεν μιλά για Έλληνα Υπουργό, Πρωθυπουργό ή Πρόεδρο.