Oμπάμα: Οι διακρίσεις εναντίον Αμερικανών μουσουλμάνων προσβάλλουν τις αμερικανικές αξίες

Oμπάμα: Οι διακρίσεις εναντίον Αμερικανών μουσουλμάνων προσβάλλουν τις αμερικανικές αξίες Facebook Twitter
1

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτησε χθες τη συνεισφορά των μουσουλμάνων μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες, τονίζοντας ότι κάθε προσπάθεια διάκρισης εναντίον της ισλαμικής πίστης καταλήγει προς όφελος των τρομοκρατών.

 

"Οι Αμερικανοί μουσουλμάνοι είναι τόσο πατριώτες, τόσο ενσωματωμένοι, τόσο Αμερικανοί, όσο και κάθε άλλα μέλη των Αμερικανικών οικογενειών", είπε ο Ομπάμα σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό του Άιντ αλ Φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού.

 

"Είτε η οικογένειά σας έχει ζήσει εδώ επί γενεές είτε έχετε μόλις έρθει, είσαστε ένα σημαντικό μέρος του ιστού της χώρας μας", είπε.

 

Η κυβέρνηση του Ομπάμα έχει αντιμετωπίσει ιδιαίτερη κριτική για το σχέδιο της να υποδεχθεί ένα σύνολο 10.000 Σύρων προσφύγων φέτος, με μερικούς Ρεπουμπλικανούς να προειδοποιούν ότι μπορεί μεταξύ των υπάρχουν και φανατικοί ισλαμιστές μαχητές προσποιούμενοι τους πρόσφυγες.

 

Ενώ δεν κατονόμασε τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ, ο Ομπάμα τόνισε ότι πολιτικές διάκρισης εναντίον των μουσουλμάνων προσβάλλουν "τις αξίες που ήδη κάνουν τη χώρα μας μεγάλη".

 

Ο Τραμπ, ο οποίος απόψε δίνει την μεγάλη του ομιλία στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, είχε προτείνει μια προσωρινή απαγόρευση στην είσοδο μουσουλμάνων στη χώρα μετά από το μακελειό στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας, όπου ένας μουσουλμάνος Αμερικανός και η γυναίκα του σκότωσαν 14 άτομα.

 

"Επιπλέον, το να στοχεύουμε τους μουσουλμάνους Αμερικανούς τροφοδοτεί το ψέμμα των τρομοκρατών όπως (το Ισλαμικό Κράτος) ότι η Δύση βρίσκεται κατά κάποιο τρόπο σε κατάσταση πολέμου με μια θρησκεία που περιλαμβάνει πάνω από ένα δισεκατομμύριο πιστούς", είπε ο Ομπάμα. "Αυτό δεν είναι και έξυπνη εθνική ασφάλεια", κατέληξε.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM