Ο Ζοζέ Μπαρόζο μόλις προσελήφθη από την Goldman Sachs

Ο Ζοζέ Μπαρόζο μόλις προσελήφθη από την Goldman Sachs Facebook Twitter
2

Η Goldman Sachs προσέλαβε τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ως σύμβουλο και μη εκτελεστικό πρόεδρο της διεθνούς μονάδας της, ανακοίνωσε σήμερα η επενδυτική τράπεζα που έχει έδρα τις ΗΠΑ.

 

Ο Μπαρόζο έχει διατελέσει πρόεδρος της Κομισιόν από το 2004 έως το 2014 και πρωθυπουργός της Πορτογαλίας από το 2002 έως το 2004.

 

Η Goldman Sachs International, της οποίας θα προεδρεύει ο Μπαρόζο, έχει την έδρα της στο Λονδίνο και από τα 6.000 μέλη του προσωπικού της, λιγότερα από 1.000 έχουν τη βάση τους εκτός Βρετανίας.

 

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Μπαρόζο θα βοηθήσει την εταιρεία στο έργο της να συμβουλεύει πελάτες για το πώς να αντιμετωπίζουν το "γεμάτο προκλήσεις και αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον", αναφέρουν σε δήλωσή τους οι δύο επικεφαλής της Goldman Sachs Μάικλ Σέργουντ και Ρίτσαρντ Γκνοντ.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

2 σχόλια
Το συστημα εξουσιας Ν.Τ.Π./Ν.Φ.εχει μιαν βασικη αρχη την οποια τηρει με απολυτη συνεπεια.Ποτε δεν "ξεχνα',δεν "εγακαταλειπει", τους πιστους υπηρετες του.Οι οποιοι αφουν εκτελεσουν πιστα τα καθηκοντα τους σε πολιτικο επιπεδο "μεταπηδουν"στον 'ιδιωτικο τομεα' με παχυλοτατες αμοιβες.Η και το αντιστροφο.Στην ουσια "πηγανοερχονται"μεταξυ πολιτικης και οικονομικης εξουσιας,μεταβαλλομενοι απο "ελεγκτες" σε "ελεγχομενους",και τουμπαλιν.Λογω "εμπειριας και ικανοτητων",βεβαιως-βεβαιως.Για να γινει κατανοητο το ποσο παραλογο και αφυσικο ειναι κατι τετοιο,αρκει να φαντασθειτε εναν διευθυντη εφοριας ο οποιος θα γινοταν καποια στιγμη επιχειρηματιας ,στην ιδια περιοχη,και μετα απο καποια χρονια θα επανερχοταν στην Εφορια ως Διευθυντης,και μετα θα ξαναγινοταν επιχειρηματιας ! Φυσικα ολα αυτα θα εχαρακτηριζοντο απο το συστημα θεμιτα και φυσιολογικα λογω της πειρας την οποια θα αποκτουσε απο αυτα τα ....πηγαινελα !Το πιο ενδιαφερον,ομως,ειναι οτι αυτη η,προφανεστατα αντιφατικη πρακτικη εχει "υποβληθει" στο ευρυ κοινο ως κατι περιπου αυτονοητο.Και αυτο το "κοινο"εχει,στην πλειονοτητα του,αποδεχθει οτι αυτη η απολυτη αντιφαση συνιστα κατι το φυσιολογικο..Ο μεγαλος George Orwell στο αριστουργηματικο 1984 ειχε περιγραψει και "οριοθετησει"αυτες τις πρκτικες,ως ακολουθως:"“Power is in tearing human minds to pieces and putting them together again in new shapes of your own choosing.”"""“Doublethink means the power of holding two contradictory beliefs in one's mind simultaneously, and accepting both of them.”"