Θεοδωράκης για την ευθανασία: Ο ασθενής έχει δικαίωμα να κοιμηθεί βαθιά πριν πεθάνει

Θεοδωράκης για την ευθανασία: Ο ασθενής έχει δικαίωμα να κοιμηθεί βαθιά πριν πεθάνει Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Με αφορμή την δημοσιοποίηση της επιλογή του δημοσιογράφου, Αλέξανδρου Βέλιου να μεταβεί στην Ελβετία προκειμένου να προβεί σε ευθανασία τους επόμενους μήνες, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης πήρε θέση για το ζήτημα, ανοίγοντας το θέμα της ευθανασίας στην Ελλάδα, μέσω ανάρτησής του στο λογαριασμό του στο Facebook.

"«Ο ασθενής έχει δικαίωμα να κοιμηθεί βαθιά πριν πεθάνει». Με αυτή τη φράση ως οδηγό το γαλλικό κοινοβούλιο ψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία, πριν από έξι μήνες, νόμο που επιτρέπει τη «συνεχή και βαθιά καταστολή ασθενών σε τελικό στάδιο». Είναι αυτό που στην Ελλάδα λέμε «ευθανασία»" αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Θεοδωράκης και συνεχίζει: "Τη συζήτηση για το δικαίωμα και των Ελλήνων στην ευθανασία ξαναέβαλε στο δημόσιο διάλογο ο Αλέξανδρος Βέλιος. Δημοσιογράφος αριστοκρατικών αρχών (με την έννοια της ευγένειας και της διαχρονικότητας), ο Αλέξανδρος τολμά να διεκδικεί αυτό το δικαίωμα για τον εαυτό του και σήμερα στο Ίδρυμα Κακογιάννη παρουσιάζει το βιβλίο του «Εγώ και ο θάνατός μου». Ο Αλέξανδρος τις επόμενες μέρες, τους επόμενους μήνες θα φύγει για την Ελβετία. Μια από τις πολλές «δυτικές» χώρες που αναγνωρίζουν στους πολίτες που πάσχουν από ανίατες ασθένειες το δικαίωμα να διαλέξουν πώς και πότε θα φύγουν".

 

"Αποχαιρετώντας τον να του υποσχεθούμε ότι θα ανοίξουμε και εδώ επιτέλους αυτή τη συζήτηση χωρίς προκαταλήψεις και κραυγές. Το δικαίωμα του ανθρώπου για ένα αξιοπρεπές τέλος"καταλήγει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM