Η στιγμή που ο Μπόρις Τζόνσον αναγγέλλει ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για πρωθυπουργός

Η στιγμή που ο Μπόρις Τζόνσον αναγγέλλει ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για πρωθυπουργός Facebook Twitter
0

Σ ε μια αιφνιδιαστική δήλωση, ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος για τη θέση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, θέτοντας εαυτόν εκτός της κούρσας για την ηγεσία των Συντηρητικών.

Απαριθμώντας τα καθήκοντα και την αποστολή που περιμένουν τον επόμενο πρωθυπουργό, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε: «έφθασα στο συμπέρασμα ότι αυτό το πρόσωπο δεν μπορεί να είμαι εγώ».

Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν πως καθοριστικό ρόλο στην αποχώρηση του Τζόνσον από την κούρσα της διαδοχής έπαιξε η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης και άλλοτε συμμάχου του Μάικλ Γκόουβ να θέσει και αυτός υποψηφιότητα για την πρωθυπουργική καρέκλα.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο Γκόουβ υποστήριξε ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου για να αναλάβει το συγκεκριμένο αξίωμα: «Με λύπη μου έφτασα στο συμπέρασμα ότι ο Μπόρις δεν μπορεί να αναλάβει την ηγεσία ή να συγκροτήσει μία ομάδα κατάλληλη για την αποστολή που μας περιμένει», αναφερόμενος φυσικά στη διαπραγμάτευση της μελλοντικής σχέσης της Βρετανίας με την ΕΕ.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM