Τουρκία: Διαδηλώσεις και δακρυγόνα για την επίθεση ισλαμιστών σε οπαδούς των Radiohead

Τουρκία: Διαδηλώσεις και δακρυγόνα για την επίθεση ισλαμιστών σε οπαδούς των Radiohead Facebook Twitter
0

Οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν βίαια το Σάββατο το βράδυ εκατοντάδες διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν πορεία στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, διαμαρτυρόμενοι για την επίθεση που δέχθηκαν σε δισκοπωλείο την Παρασκευή το βράδυ, φίλοι και οπαδοί του βρετανικού συγκροτήματος των Radiohead από ισλαμιστές.

Την Παρασκευή το βράδυ, ένα πλήθος 20 ισλαμιστών εισέβαλε στο δισκοπωλείο Velvet Indieground, ένα δημοφιλές σημείο συνάντησης τούρκων και ξένων φίλων της μουσικής στην περιοχή Τζιχανγκίρ στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, όπου είχαν συγκεντρωθεί μουσικόφιλοι για να ακούσουν τον τελευταίο δίσκο που κυκλοφόρησε το βρετανικό συγκρότημα (A Moon Shaped Pool).

Ένας εργαζόμενος στο δισκοπωλείο ανέφερε πως ο διαπληκτισμός προκλήθηκε από μια ομάδα 20 αντρών που ήταν δυσαρεστημένοι ότι το δισκοπωλείο έπαιζε μουσική και διένειμε αλκοολούχα ποτά κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Κάποιοι από το εξαγριωμένο πλήθος φώναζαν: " Τι κάνετε εδώ κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού; Βγείτε έξω!", εισβάλλοντας στο κατάστημα.

Σύμφωνα με ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι ισλαμιστές έφεραν πάνω τους εκτός των άλλων κλομπ. Εξύβρισαν και ξυλοκόπησαν τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο δισκοπωλείο. Δεν αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί από την επίθεση.

"Θα σας σκοτώσουμε μπάσταρδοι", φώναξε ένας από τους εισβολείς.

Σε ανακοίνωση τους στο διαδίκτυο, οι Radiohead καταδίκασαν την επίθεση.

"Οι σκέψεις μας βρίσκονται δίπλα σε όσους δέχθηκαν επίθεση στο Velvet Indieground στην Κωνσταντινούπολη. Ελπίζουμε κάποια μέρα να μπορέσουμε να αφήσουμε πίσω μας αντίστοιχες πράξεις βίας. Για την ώρα, προσφέρουμε στους οπαδούς μας στην Κωνσταντινούπολη την αγάπη και την υποστήριξη μας", υπογραμμίζουν.

Στην χθεσινοβραδινή διαδήλωση, η αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού, πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα για να απομακρύνει τους περίπου 500 συμμετέχοντες στην πορεία που έγινε στην Τζιχανγκίρ, μετέδωσε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν νωρίτερα φώναζαν συνθήματα όπως: "όλοι μαζί ενάντια στον φασισμό", αποκαλώντας τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν "κλέφτη" και "δολοφόνο".

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ επέστρεψε στον «μαγικό κόσμο» των δισεκατομμυριούχων

Διεθνή / Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ επέστρεψε στον «μαγικό κόσμο» των δισεκατομμυριούχων

Ανεξαρτήτως της αμφιλεγόμενης παρουσίας της στα social media και των τρανσφοβικών της απόψεων, η διάσημη συγγραφέας είναι και πάλι στη λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αγνοεί τον Μήνα Υπερηφάνειας και ανακηρύσσει τον Ιούνιο ως «Μήνα του Title IX»

Διεθνή / ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αγνοεί τον Μήνα Υπερηφάνειας και ανακηρύσσει τον Ιούνιο ως «Μήνα του Title IX»

Η ιδεολογικά υποκινούμενη παρερμηνεία του Τραμπ για το Title IX επικεντρώνεται σε μια στενή, δυαδική άποψη για το φύλο, η οποία αποκλείει την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητών και φοιτητών
LIFO NEWSROOM
Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν πρέπει να καταδικαστεί ξανά για σεξουαλικά εγκλήματα, σύμφωνα με τους εισαγγελείς

Διεθνή / Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Πρέπει να καταδικαστεί ξανά για σεξουαλικά εγκλήματα» λένε εισαγγελείς

Η δίκη του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της, με την υπεράσπισή του να αμφισβητεί τις κατηγορίες και την εισαγγελία να τονίζει την εκμετάλλευση της εξουσίας του για σεξουαλική κακοποίηση
LIFO NEWSROOM
«Αν πεθάνω, κάντε τον θάνατό μου μοχλό»: Η Λάιλα Σουέιφ συνεχίζει την απεργία πείνας για την απελευθέρωση του γιου της

Διεθνή / «Αν πεθάνω, κάντε τον θάνατό μου μοχλό»: Η Λάιλα Σουέιφ συνεχίζει την απεργία πείνας για την απελευθέρωση του γιου της

Από το νοσοκομείο St Thomas’ στο Λονδίνο, η 68χρονη μητέρα και πανεπιστημιακός δίνει ίσως την τελευταία μάχη της απέναντι στο καθεστώς της Αιγύπτου, ζητώντας την απελευθέρωση του γιου της, φυλακισμένου ακτιβιστή και Βρετανοαιγύπτιου πολίτη
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚαν: Ξεκίνησαν νέες έρευνες στην Πορτογαλία 18 χρόνια μετά την εξαφάνιση

Διεθνή / Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚαν: Ξεκίνησαν νέες έρευνες στην Πορτογαλία 18 χρόνια μετά την εξαφάνιση

Οι αρχές της Πορτογαλίας και της Γερμανίας ξαναρχίζουν τις έρευνες για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν, με επίκεντρο πηγάδια και εγκαταλελειμμένα κτίρια κοντά στο σημείο που χάθηκε το 2007
LIFO NEWSROOM