Γιατί αυτή η τόσο "χαλαρή" γαλαζοαίματη φωτό προκαλεί τόσες οργισμένες αντιδράσεις;

Γιατί αυτή η τόσο "χαλαρή" γαλαζοαίματη φωτό προκαλεί τόσες οργισμένες αντιδράσεις; Facebook Twitter
1

Έντονη κριτική δέχεται αυτή η «χαλαρή» φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ που τη δείχνει απασχολημένη, απολαμβάνοντας μια παρέλαση αλόγων, δίπλα σε  ευτυχείς γαλαζοαίματους και μη.

Πρόκειται για την παρέλαση 900 αλόγων στο πάρτι της Κυριακής στο κάστρο του Windsor για τα ενενηκοστά γενέθλια της βασίλισσας. Κάθε δεκάδα αλόγων αντιπροσώπευε και από ένα έτος από την μακρά ζωή της Ελισάβετ. Ένας από τους χορηγούς της παρέλασης αυτής ήταν και ο βασιλιάς του Μπαχρέιν, Χαμάντ μπιν Ισα Αλ Χαλίφα, ο οποίος κάθεται δίπλα στη βασίλισσα και είναι ακριβώς η παρουσία του που ξεσηκώνει τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας στη χώρα Allan Hogarth, δήλωσε στην Independent για τις «παρέες» της Ελισάβετ : "Ο βασιλιάς Hamad απολαμβάνει προφανώς τη θέση του κοντά στη βασίλισσα, αλλά η ενοχλητική πραγματικότητα για τους ανθρώπους πίσω στο Μπαχρέιν είναι ένας ατέλειωτος κύκλος συλλήψεων, επιδρομές με δακρυγόνα, βασανιστήρια υπό κράτηση και μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης για ειρηνικούς διαδηλωτές. "

Η Human Rights Watch  από την πλευρά της μίλησε για λανθασμένη απόφαση, σε ό,τι αφορά στην εγγύτητα των δύο βασιλικών καθισμάτων. Ανέφερε επίσης ότι η κατάσταση στο Μπαρχέιν παραμένει εξαιρετικά προβληματική  για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με τη φυλάκιση ειρηνικών αντιφρονούντων, τα βασανιστήρια, τη δυσανάλογη βία που χρησιμοποιείται για να καταστείλει ταραχές, και τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου.

Παρά τις αντιδράσεις πάντως η Βρετανία φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει αυτή τη στενή φιλία με το βασίλειο, όχι τόσο για την χορηγία στην παρέλαση των αλόγων, όσο για τις διευκολύνσεις που της παρέχει η χώρα του Χαμάντ. Πέρυσι, το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε την κατασκευή της πρώτης  μόνιμης βρετανικής στρατιωτικής βάσης στη Μέση Ανατολή, εδώ και πάνω από 40 χρόνια, στο έδαφος βεβαίως του Μπαχρέιν. Μάλιστα η κατασκευή χρηματοδοτείται κυρίως από την βασιλική οικογένεια της χώρας, επομένως η Βρετανία έχει κάθε λόγο να κάνει τα στραβά μάτια σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως την κατηγορούν οι επικριτές της.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Οι αναλυτές λένε ότι το Κρεμλίνο δίνει προτεραιότητα στον δικό του πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, καθώς και στις σχέσεις του με τα έθνη του Κόλπου που δεν θέλουν ένα ισχυρότερο Ιράν
LIFO NEWSROOM
Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει τη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για θεραπευτικούς σκοπούς

Διεθνή / Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει την ιατρική χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών

«Η ψιλοκυβίνη παραμένει ένα μη εγκεκριμένο φάρμακο, αλλά επιτρέπεται πλέον να τη συνταγογραφήσει ένας πολύ έμπειρος ψυχίατρος σε ασθενείς με κατάθλιψη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας
LIFO NEWSROOM