Γιατί αυτή η τόσο "χαλαρή" γαλαζοαίματη φωτό προκαλεί τόσες οργισμένες αντιδράσεις;

Γιατί αυτή η τόσο "χαλαρή" γαλαζοαίματη φωτό προκαλεί τόσες οργισμένες αντιδράσεις; Facebook Twitter
1

Έντονη κριτική δέχεται αυτή η «χαλαρή» φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ που τη δείχνει απασχολημένη, απολαμβάνοντας μια παρέλαση αλόγων, δίπλα σε  ευτυχείς γαλαζοαίματους και μη.

Πρόκειται για την παρέλαση 900 αλόγων στο πάρτι της Κυριακής στο κάστρο του Windsor για τα ενενηκοστά γενέθλια της βασίλισσας. Κάθε δεκάδα αλόγων αντιπροσώπευε και από ένα έτος από την μακρά ζωή της Ελισάβετ. Ένας από τους χορηγούς της παρέλασης αυτής ήταν και ο βασιλιάς του Μπαχρέιν, Χαμάντ μπιν Ισα Αλ Χαλίφα, ο οποίος κάθεται δίπλα στη βασίλισσα και είναι ακριβώς η παρουσία του που ξεσηκώνει τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας στη χώρα Allan Hogarth, δήλωσε στην Independent για τις «παρέες» της Ελισάβετ : "Ο βασιλιάς Hamad απολαμβάνει προφανώς τη θέση του κοντά στη βασίλισσα, αλλά η ενοχλητική πραγματικότητα για τους ανθρώπους πίσω στο Μπαχρέιν είναι ένας ατέλειωτος κύκλος συλλήψεων, επιδρομές με δακρυγόνα, βασανιστήρια υπό κράτηση και μακροχρόνιες ποινές φυλάκισης για ειρηνικούς διαδηλωτές. "

Η Human Rights Watch  από την πλευρά της μίλησε για λανθασμένη απόφαση, σε ό,τι αφορά στην εγγύτητα των δύο βασιλικών καθισμάτων. Ανέφερε επίσης ότι η κατάσταση στο Μπαρχέιν παραμένει εξαιρετικά προβληματική  για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με τη φυλάκιση ειρηνικών αντιφρονούντων, τα βασανιστήρια, τη δυσανάλογη βία που χρησιμοποιείται για να καταστείλει ταραχές, και τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου.

Παρά τις αντιδράσεις πάντως η Βρετανία φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει αυτή τη στενή φιλία με το βασίλειο, όχι τόσο για την χορηγία στην παρέλαση των αλόγων, όσο για τις διευκολύνσεις που της παρέχει η χώρα του Χαμάντ. Πέρυσι, το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε την κατασκευή της πρώτης  μόνιμης βρετανικής στρατιωτικής βάσης στη Μέση Ανατολή, εδώ και πάνω από 40 χρόνια, στο έδαφος βεβαίως του Μπαχρέιν. Μάλιστα η κατασκευή χρηματοδοτείται κυρίως από την βασιλική οικογένεια της χώρας, επομένως η Βρετανία έχει κάθε λόγο να κάνει τα στραβά μάτια σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως την κατηγορούν οι επικριτές της.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Διεθνή / Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Το habeas corpus αποτελεί θεμελιώδη αρχή του αγγλοσαξονικού δικαίου - Το Σύνταγμα των ΗΠΑ επιτρέπει την αναστολή της νομικής αυτής προστασίας μόνο «σε περιπτώσεις εξέγερσης ή εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συμμετείχε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία και την ανάγκη για άμεση εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας τριάντα ημερών
LIFO NEWSROOM