Οργή, αποτροπιασμός και θλίψη στην Ισπανία για τους οπαδούς της Ρεάλ που σκοτώθηκαν από τζιχαντιστές

Οργή, αποτροπιασμός και θλίψη στην Ισπανία για τους οπαδούς της Ρεάλ που σκοτώθηκαν από τζιχαντιστές Facebook Twitter
0

Αποτροπιασμό και οργή έχει προκαλέσει στην Ισπανία η είδηση ότι τουλάχιστον 15 οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης σκοτώθηκαν σε επίθεση που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές εναντίον της λέσχης όπου συγκεντρώνονταν, στην πόλη Σαμάρα, στα βόρεια της Βαγδάτης.


"Η ισπανική κυβέρνηση καταδικάζει με τον εντονότερο τρόπο την τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα εναντίον μιας λέσχης φίλων της Ρεάλ Μαδρίτης στην πόλη Σαμάρα του Ιράκ, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 άνθρωποι", ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Η επίθεση αυτή είναι "ειδεχθής" καθώς στόχος της ήταν "πολίτες που το μόνο που ήθελαν ήταν να παρακολουθήσουν ένα αθλητικό γεγονός", συνεχίζει το υπουργείο.


Την επίθεση, που αποκάλυψε πρώτη η αθλητική εφημερίδα AS, καταδίκασε και ο πρόεδρος της Λίγκα Χαβιέρ Τέμπας, εκφράζοντας τη λύπη του επειδή "το ποδόσφαιρο μπαίνει στο στόχαστρο" τρομοκρατών. "Επρόκειτο να ταξιδέψουμε εντός του μήνα στο Ιράκ) αλλά αναγκαστήκαμε να το αναβάλουμε για λόγους ασφαλείας. Θα επιστρέψουμε για να στηρίξουμε τον λαό του Ιράκ", έγραψε ο Τέμπας, στα ισπανικά και τα αραβικά, στον λογαριασμό του στο Twitter.

Οργή, αποτροπιασμός και θλίψη στην Ισπανία για τους οπαδούς της Ρεάλ που σκοτώθηκαν από τζιχαντιστές Facebook Twitter


Η Ρεάλ σε ανακοίνωσή της εκφράζει επίσης τη βαθύτατη θλίψη της για αυτή τη "φρικτή επίθεση" εναντίον των "μελών μιας πένια" (λέσχης φιλάθλων) στο Ιράκ. Η ομάδα ανακοίνωσε ότι οι παίκτες θα αγωνιστούν αύριο φορώντας μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη πένθους και σεβασμού στα θύματα. "Το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός θα είναι πάντα πεδία συνάντησης, ομόνοιας και ειρήνης και ποτέ δεν θα νικηθούν από την άγρια τρομοκρατία", καταλήγει η ανακοίνωση.


Σύμφωνα με πολλούς αξιωματούχους των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο, τουλάχιστον 16 άνθρωποι σήμερα σκοτώθηκαν σε επιθέσεις εναντίον ενός καφενείου και εναντίον ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας στη σιιτική πόλη Μπάλαντ. Οι αξιωματούχοι δεν διευκρίνισαν όμως αν τα θύματα ήταν φίλαθλοι, υποστηρικτές της Ρεάλ.


Την ευθύνη για τις επιθέσεις ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πώς μεγαλώνουν την πριγκίπισσα Σαρλότ ως «αναπληρωματική» του μελλοντικού διαδόχου

«Το να είσαι δεύτερος σε μια αυστηρά ιεραρχική οικογένεια και θεσμό έχει τις προκλήσεις του» αναφέρει ο βασιλικός βιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «The Making of a King»
LIFO NEWSROOM
Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Διεθνή / Κασμίρ: Ποιες είναι οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις που στόχευσε η Ινδία στο Πακιστάν

Η Ινδία εξαπέλυσε αεροπορικά πλήγματα εναντίον των Lashkar-e-Taiba και Jaish-e-Mohammed στο Κασμίρ - Ποιες είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις και πώς επηρεάζουν τις σχέσεις Ινδίας–Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Διεθνή / Έξι ευρωπαϊκές χώρες κατά των σχεδίων του Ισραήλ για τη Γάζα

Σαφές μήνυμα προς το Τελ Αβίβ στέλνουν Ισπανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Σλοβενία και Λουξεμβούργο, εκφράζοντας ανησυχία για πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση και ανθρωπιστική καταστροφή στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Διεθνή / Η Disney ανακοινώνει το πρώτο της θεματικό πάρκο στη Μέση Ανατολή, στην καρδιά του Άμπου Ντάμπι

Στην Ήπειρο της Ερήμου επεκτείνεται η αυτοκρατορία της Disney, με την ανακοίνωση δημιουργίας ενός υπερσύγχρονου θεματικού πάρκου στο Άμπου Ντάμπι, σε συνεργασία με τη Miral Group
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην απόκτηση του νησιού

Διεθνή / Οι ΗΠΑ εντείνουν τις μυστικές επιχειρήσεις τους στη Γροιλανδία – Ο Τραμπ επιμένει στην προσάρτηση του νησιού

Οι ΗΠΑ αυξάνουν τη συλλογή πληροφοριών για τη Γροιλανδία, στο πλαίσιο των σχεδίων του Ντόναλντ Τραμπ να αποκτήσει τον έλεγχο του νησιού - Ποιοι είναι οι στόχοι και οι αντιδράσεις από Δανία και Γροιλανδία;
LIFO NEWSROOM