Νέα βομβιστική επίθεση κατά αστυνομικών στην Τουρκία (upd)

Νέα βομβιστική επίθεση κατά αστυνομικών στην Τουρκία (upd) Facebook Twitter
0

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 τραυματίστηκαν κατά την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά σε θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, αναφέρουν πηγές των δυνάμεων ασφαλείας της γειτονικής χώρας.

Η έκρηξη ακούστηκε σε μεγάλο μέρος της πόλης, που βρίσκεται στην «καρδιά» των περιοχών όπου κατοικεί η κουρδική μειονότητα.

Πολύ γρήγορα τα περισσότερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επέρριψαν την ευθύνη για την επίθεση αυτή στην κουρδική αυτονομιστική οργάνωση Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), εναντίον της οποίας τα τουρκικά σώματα ασφαλείας και ο στρατός διεξάγουν επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας (και) στο Ντιγιάρμπακιρ από το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της περιφέρειας, τουλάχιστον 12 από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί, ενώ τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN Türk και NTV, μετέδωσαν πως τουλάχιστον πέντε είναι πολίτες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM