Νταβούτογλου: Ραντάρ της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ εντόπισαν το ρωσικό αεροσκάφος που παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο

Νταβούτογλου: Ραντάρ της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ εντόπισαν το ρωσικό αεροσκάφος που παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο Facebook Twitter
0


Ραντάρ της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ εντόπισαν το ρωσικό αεροσκάφος που παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, απορρίπτοντας τις δηλώσεις αξιωματούχων της Μόσχας ότι οι καταγγελίες της Άγκυρας περί παραβίασης αποτελούν «καθαρή προπαγάνδα».


Η Τουρκία κατήγγειλε χθες ότι ένα ρωσικό SU-34 jet παραβίασε τον εναέριο χώρο της παρά τις προειδοποιήσεις των τουρκικών αρχών, τροφοδοτώντας εκ νέου την ένταση μεταξύ των δύο χωρών που συμμετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία. Ωστόσο η Ρωσία αρνήθηκε ότι υπήρξε οποιουδήποτε είδους παραβίαση.


«Η Ρωσία δεν μπορεί να συγκαλύπτει τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας. Είναι αδύνατο να αποκρύψει κανείς ένα τέτοιο περιστατικό εφόσον έχει συμβεί ή να επινοήσει μια παραβίαση εάν αυτή δεν έχει συμβεί» επισήμανε ο Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Ριάντ.


«Η Τουρκία δεν έχει σε καμία περίπτωση πρόθεση να κλιμακώσει την ένταση με τη Ρωσία, παραμένουμε ωστόσο ευαίσθητοι σχετικά με την προστασία του εναέριου χώρου μας» προσέθεσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM