Πρωτοφανείς αγριότητες σε επίθεση τη Μπόκο Χαράμ - Εκάψαν ζωντανά τα παιδιά και σφαγίασαν δεκάδες ανθρώπους

Πρωτοφανείς αγριότητες σε επίθεση τη Μπόκο Χαράμ - Εκάψαν ζωντανά τα παιδιά και σφαγίασαν δεκάδες ανθρώπους Facebook Twitter
0

Σκηνικό φρίκης θυμίζει σήμερα το χωρίο Dalori στη Νιγηρία το οποίο χθες δέχτηκε την οργή της τρομοκρατικής οργάνωσης εξτρεμιστών Μπόκο Χαράμ. Οι εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες και οι φωτορεπόρτερ, αλλά και οι μαρτυρίες όσων επέζησαν της επίθεσης αποκαλύπτουν το μέγεθος της θηριωδίας. 

Πρωτοφανείς αγριότητες σε επίθεση τη Μπόκο Χαράμ - Εκάψαν ζωντανά τα παιδιά και σφαγίασαν δεκάδες ανθρώπους Facebook Twitter

Μάρτυρας που μίλησε στο Associated Press αναφέρει πως οι άντρες της Μπόκο Χαράμ εισέβαλαν στο χωρίο και έβαλαν φωτιά σε καλύβες στις οποίες μέσα ήταν παιδιά. Οι απανθρακωμένες σοροί που βρέθηκαν ήταν δεκάδες ενώ υπολογίζεται πως τα θύματα ήταν πάνω από 100 σύμφωνα με όσα είπε αξιωματούχος. Μέχρι και σήμερα πάντως ο αριθμός των νεκρών δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί μια και υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι και οι αρχές συνεχίζουν να ανασύρουν πτώματα. 

Πρωτοφανείς αγριότητες σε επίθεση τη Μπόκο Χαράμ - Εκάψαν ζωντανά τα παιδιά και σφαγίασαν δεκάδες ανθρώπους Facebook Twitter

Μάρτυρες από το χωριό αναφέρουν πως την ώρα που οι τρομοκράτες έσπερναν το θάνατο πυροβολώντας και βάζοντας φωτιά, τριες γυναίκες καμικάζι ανατινάχθηκαν ανάμεσα στο πανικόβλητο πλήθος που προσπαθούσε να διαφύγει. H δολοφονική επέλαση των ενόπλων κράτησε για 4 ώρες λέει ένας άλλος κάτοικος που κατάφερε να διαφύγει και κρυμμένος παρακολουθούσε τα όσα γινόντουσαν στο χωρίο του.Τα ξένα μέσα και οι παρατηρητές αναφέρουν πως αυτή είναι μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις στην ιστορία της Μπόκο Χαράμ η οποία σε έξι χρόνια έχει σκοτώσει πάνω από 20.000 ανθρώπους και ευθύνεται για το ξεριζωμό περίπου 2,5 εκατομμυρίων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκεί 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Διεθνή / Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκούν 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Ο Μάριο Ντράγκι επιστρέφει με σχέδιο αναγέννησης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, κλιματική κρίση, άμυνα και η μάχη για την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. – όλα κρέμονται από μια πολιτική ισορροπία.
LIFO NEWSROOM
Σκοτώθηκε στα 114 ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον πάτησε αυτοκίνητο

Διεθνή / Νεκρός στα 114 του ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον παρέσυρε αυτοκίνητο

Ο Fauja Singh παρασύρθηκε από οδηγό στο χωριό του στην Ινδία - «Να τρώτε λιγότερο, να τρέχετε περισσότερο και να είστε χαρούμενοι. Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας» είπε ο «τυφώνας με το τουρμπάνι» σε πρόσφατη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM
Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Διεθνή / Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Η ντε φάκτο διχοτόμηση του νησιού διατηρείται μέχρι σήμερα, με τη Βόρεια Κύπρο να τελεί υπό τουρκική στρατιωτική κατοχή και τη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» να αναγνωρίζεται διεθνώς μόνο από την Άγκυρα.
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Διεθνή / Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Περισσότερο από έναν αιώνα μετά τη σφαγή εκατοντάδων ανθρώπων και τη λεηλασία ολόκληρων κοινοτήτων στη Νίγηρα, η Γαλλία δηλώνει για πρώτη φορά διατεθειμένη να συνομιλήσει για ιστορική αποκατάσταση, χωρίς ωστόσο να αναγνωρίζει επίσημα ευθύνη
LIFO NEWSROOM