Άνδρας στο Αφγανιστάν έκοψε τη μύτη της συζύγου του και μετά διέφυγε στους Ταλιμπάν

Άνδρας στο Αφγανιστάν έκοψε τη μύτη της συζύγου του και μετά διέφυγε στους Ταλιμπάν Facebook Twitter
0

Κατακραυγή και αποστροφή έχει πυροδοτήσει στο Αφγανιστάν η φωτογραφία μιας 20χρονης Αφγανής κοπέλας, ξαπλωμένης στο κρεβάτι του νοσοκομείου, με το ενός έτους μωρό της στην αγκαλιά της και την μύτη της κομμένη από την επίθεση που δέχθηκε από τον σύζυγο της.

Ο ενδοοικογενειακός καβγάς που ξέσπασε την Κυριακή μεταξύ του ζευγαριού, Μοχάμαντ Χαν και Ρέζα Γκουλ, κατέληξε με τον 25χρονο άνδρα να κόβει την μύτη της 20χρονης συζύγου του και κατόπιν να διαφεύγει στους μαχητές Ταλιμπάν, σε μια απομονωμένη περιοχή στο Αφγανιστάν. Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Τσαρ Τσαρ, που βρίσκεται σε μια περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών Ταλιμπάν, στους οποίους ο Χαν πήγε αναζητώντας καταφύγιο από την αστυνομία.

«Ο Χαν αποπειράθηκε αρχικά να σκοτώσει την γυναίκα του με το όπλο του, όμως αυτό έπαθε εμπλοκή και τότε έβγαλε από την τσέπη του ένα μαχαίρι και της έκοψε τη μύτη», ανέφερε ο Τζαβέντ Μπεντάρ, εκπρόσωπος του κυβερνείου της επαρχίας Φαριάντ, στα βορειοανατολικά της χώρας, με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής να επιβεβαιώνει την αφήγηση του περιστατικού. Ο Χαν δεν είχε απασχολήσει τις αρχές πριν το περιστατικό και δεν είχε σχέσεις με τους Ταλιμπάν, σύμφωνα με τον Μπεντάρ, αλλά βιαιοπραγούσε, σε τακτική βάση, ενάντια στην γυναίκα του, Γκουλ. 

«Ο σύζυγος μου μου έδεσε τα χέρια και μου έκοψε την μύτη», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Γκουλ, μιλώντας με αδύναμη φωνή, από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται, με έναν άσπρο επίδεσμο να κρύβει το πρόσωπο της. «Με βασάνιζε επανειλημμένα», πρόσθεσε, έχοντας στην αγκαλιά της το μωρό της.

«Η μύτη της έχει κοπεί τελείως και δεν μπορεί στο Αφγανιστάν να γίνει επέμβαση (αποκατάστασης)», είπε ο Μπεντάρ.

Αυτή η υπόθεση ήταν «μια βάρβαρη πράξη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Αλέμα, ακτιβίστρια οργάνωσης για προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών, που όπως πολλές Αφγανές γυναίκες, δεν φέρει επώνυμο. «Τέτοια περιστατικά δεν θα συνέβαιναν, αν το δικαστικό σύστημα επέβαλε αυστηρές ποινές στους δράστες επιθέσεων με θύματα γυναίκες», πρόσθεσε.

«Η ατιμωρησία που απολαμβάνουν εκείνοι που προβαίνουν σε πράξεις βίας με θύματα γυναίκες, ενισχύει την άποψη κάποιων ανδρών ότι οι γυναίκες τους ανήκουν και πως η χρήση βίας είναι αποδεκτή», σχολίασε η Χέδερ Μπαρ από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ

Διεθνή / «Στον πάγο» η αποστολή Βανς στο Ισλαμαμπάντ – Χωρίς απάντηση από την Τεχεράνη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ–Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της αποστολής ακόμη και άμεσα, εφόσον η Τεχεράνη δώσει σήμα ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Το Δικαστήριο της ΕΕ την καλεί να καταργήσει τον νόμο κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προώθησε ο Όρμπαν

Σύμφωνα με την απόφαση ο νόμος για την προστασία των παιδιών του 2021 εισάγει παράνομη διάκριση εις βάρος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, και είναι η πρώτη φορά που κράτος-μέλος παραβιάζει τον Χάρτη θεμελιωδών αξιών της ΕΕ
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

Διεθνή / Διεθνής Αμνηστία: «Αντισταθείτε σε ηγέτες-αρπακτικά» όπως οι Τραμπ, Πούτιν, Νετανιάχου - Η έκθεση-κάλεσμα

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ, ειδικά αυτοί οι τρεις αρχηγοί κρατών περιφρόνησαν τους κανόνες και τους διεθνείς οργανισμούς που καθιερώθηκαν μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
THE LIFO TEAM