ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Oι γυναίκες πρόσφυγες δέχονται σεξουαλική κακοποίηση στο δρόμο προς την Ευρώπη

Oι γυναίκες πρόσφυγες δέχονται σεξουαλική κακοποίηση στο δρόμο προς την Ευρώπη Facebook Twitter
1

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών προσφύγων δέχτηκε η Διεθνής Αμνηστία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ, γυναίκες που ρωτήθηκαν από τους διεθνείς οργανισμούς και βρίσκονταν σε χώρες όπως η Τουρκία, η Ελλάδα, η Γερμανία και η Νορβηγία, είπαν ότι σε κάθε βήμα τους ήταν εκτεθειμένες σε κακοποίηση και σεξουαλική παρενόχληση.

Σύμφωνα με την έκθεση, οργανώσεις και κυβερνήσεις δεν κατάφεραν να προστατεύσουν τις γυναίκες που απειλήθηκαν στη διάρκεια τους ταξιδιού τους και αισθάνθηκαν ανασφάλεια. Οι γυναίκες προτιμούσαν να κοιμούνται στις παραλίες, όπου αισθάνονταν πιο ασφαλείς ενώ έπρεπε να χρησιμοποιήσουν την ίδια τουαλέτα με τους άνδρες. Σε όλες σχεδόν τις χώρες διακινητές και αξιωματικοί επιδίωκαν μια σεξουαλική σχέση μαζί τους.

Γυναίκα πρόσφυγας κατέθεσε στην έρευνα ότι στα ξενοδοχεία στην Τουρκία οι διακινητές τους έλεγαν ότι θα πλήρωναν λιγότερα αν κοιμούνταν μαζί τους. ¨Ήταν αηδιαστικό, τα ίδια στην Ιορδανία….λαθρέμποροι με παρενόχλησαν, με άγγιξαν αρκετές φορές. Απλά δεν με πλησίασαν γιατί ήταν μαζί μου τα ξαδέλφια μου. Ήμουν τόσο φοβισμένη…», είπε στους ερευνητές.

1

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM