Σεξουαλικές παρενοχλήσεις καταγγέλθηκαν και στο Ελσίνκι

Σεξουαλικές παρενοχλήσεις καταγγέλθηκαν και στο Ελσίνκι Facebook Twitter
0

Ασυνήθιστος αριθμός περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης καταγράφθηκε την νύχτα της Πρωτοχρονιάς και στο Ελσίνκι μετά την Κολονία και τη Ζυρίχη, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Φινλανδίας, διευκρινίζοντας πως δέχθηκε καταγγελίες για υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται αιτούντες άσυλο.

Δυνάμεις των αρχών ασφαλείας οι οποίες έκαναν περιπολίες τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου κατέγραψαν «πολλά περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης» σε μια κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της Φινλανδίας, όπου είχαν συγκεντρωθεί 20.000 άνθρωποι, χωρίς ωστόσο να κατατεθεί καμία μήνυση.

Ωστόσο τρία περιστατικά σεξουαλικής επίθεσης αναφέρθηκαν, για τα δύο εκ των οποίων ακολούθησε και υποβολή μηνύσεων, στον μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό του Ελσίνκι, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 1.000 αιτούντες άσυλο, στην πλειονότητά τους Ιρακινοί, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι ύποπτοι, τρεις αιτούντες άσυλο, έχουν προφυλακιστεί.

«Δεν καταγράφθηκαν περιστατικά παρενόχλησης κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πρωτοχρονιάς τον περασμένο χρόνο ούτε σε άλλες περιπτώσεις... Πρόκειται για ένα απόλυτα πρωτόγνωρο φαινόμενο στο Ελσίνκι» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ίλκα Κοσκιμάκι, υπαρχηγός της αστυνομίας της πόλης.

Η αστυνομία ανέφερε σε δελτίο τύπου ότι έκανε προετοιμασίες «εκτάκτως» αφού είχε λάβει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες «αιτούντες άσυλο είχαν παρόμοια σχέδια με εκείνα στο σιδηροδρομικό σταθμό της Κολωνίας» στη Γερμανία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Τουρκία απαγόρευσε τη χρήση ΛΟΑΤΚΙ+ όρων: Το 2025 ως «Έτος της Οικογένειας» και η εντεινόμενη καταστολή

Διεθνή / H Τουρκία απαγόρευσε τη χρήση ΛΟΑΤΚΙ+ όρων: Το 2025 ως «Έτος της Οικογένειας» και η εντεινόμενη καταστολή

Η τουρκική κυβέρνηση απαγορεύει τη χρήση όρων όπως «κοινωνικό φύλο», «σεξουαλικός προσανατολισμός» και «LGBT» το 2025 - Οι σημαντικότερες επιθέσεις και η κατάσταση των δικαιωμάτων στην Τουρκία
LIFO NEWSROOM
Στα όρια Ινδία-Πακιστάν: Δεκατρεις νεκροί άμαχοι λέει το Νέο Δελχί - Έκρηξη στη Λαχόρη

Διεθνή / Στα όρια Ινδία-Πακιστάν: Δεκατρεις νεκροί άμαχοι λέει το Νέο Δελχί - Έκρηξη στη Λαχόρη

Νέες στρατιωτικές συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν στο Κασμίρ, με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες - Οι εξελίξεις, οι αιτίες της κρίσης και ο κίνδυνος κλιμάκωσης μεταξύ των δύο πυρηνικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Μία στις 5 γυναίκες και ένας στους 7 άνδρες έχουν υποστεί σεξουαλική βία στην παιδική ηλικία

Διεθνή / Μία στις 5 γυναίκες και ένας στους 7 άνδρες έχουν υποστεί σεξουαλική βία στην παιδική ηλικία

Η μελέτη του Lancet αποκαλύπτει ότι η παιδική σεξουαλική κακοποίηση αποτελεί παγκόσμια κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημόσιας υγείας, με ελάχιστη πρόοδο τις τελευταίες δεκαετίες.
LIFO NEWSROOM
Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Οι 5 φορές που απέδειξε ότι είναι ο πιο γνωστός αντιεμβολιαστής των ΗΠΑ

Διεθνή / Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Οι 5 φορές που απέδειξε ότι είναι ο πιο γνωστός αντιεμβολιαστής των ΗΠΑ

Ο αμερικανός υπουργός Υγείας προσπάθησε πολλές φορές να αποτάξει τον τίτλο του αντιεμβολιαστή, ωστόσο οι πράξεις και τα λόγια του έως σήμερα αποδεικνύουν το αντίθετο
LIFO NEWSROOM