To δικαστήριο αποφάσισε: Οι πίθηκοι δεν έχουν δικαιώματα στις σέλφι που βγάζουν

To δικαστήριο αποφάσισε: Οι πίθηκοι δεν έχουν δικαιώματα στις σέλφι που βγάζουν Facebook Twitter
2

Δικαστήριο των ΗΠΑ απεφάνθη ότι ένας πίθηκος μακάκος δεν μπορεί να έχει δικαιώματα από τις σέλφι που ο ίδιος τράβηξε το  2011. Οι εικόνες τραβήχτηκαν από τη φωτογραφική μηχανή του  David Slater, ο οποίος άφησε την κάμερά του αφύλακτη παρουσία του πιθήκου.

Σύμφωνα με το  δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο «δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η συγκεκριμένη περίπτωση εμπίπτει στο νόμο  περί πνευματικής ιδιοκτησίας», μεταδίδει το AP.

Τη δικαστική απόφαση ζήτησε πέρυσι η γνωστή οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων PETA, εκπροσωπώντας  τον μακάκο που ονομάζεται Naruto και ζητώντας να διαχειρίζεται όλα τα έσοδα που παράγονται από την περίφημη εικόνα, καθώς ό,τι άλλο παράγεται συνεπεία της φωτογραφίας από αυτόν. Με την αγωγή της η PETA επιδίωξε να κάνει τον 6χρονο Naruto τον επίσημο παραγωγό της  φωτογραφίας και να τον εντάξει στο "νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων των ΗΠΑ». Η οργάνωση υποστήριξε ότι η νομολογία  δεν απαγορεύει ένα ζώο από την ιδιοκτησία του δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας, και αφού ο Naruto πήρε τη φωτογραφία, κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα, όπως θα γινόταν και για κάθε άνθρωπο".

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μακρόν προς Τραμπ: Σταματήστε τον εμπορικό πόλεμο – Η Ευρώπη ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ

Διεθνή / Μακρόν προς Τραμπ: Σταματήστε τον εμπορικό πόλεμο – Η Ευρώπη ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ

Μετά τη συμφωνία για αύξηση των αμυντικών δαπανών στο 5% του ΑΕΠ, ο Γάλλος πρόεδρος καλεί τις ΗΠΑ να τηρήσουν ειρήνη στο εμπόριο. Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την Ισπανία
LIFO NEWSROOM
Ο Πέδρο Σάντσεθ επιμένει ότι οι τρέχουσες αμυντικές δαπάνες είναι «επαρκείς»

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ επιμένει ότι οι τρέχουσες αμυντικές δαπάνες είναι «επαρκείς»

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, που είχε ζητήσει εξαίρεση της χώρας του από τη δέσμευση για δαπάνες 5% του ΑΕΠ, είδε τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, να απορρίπτει το αίτημα
LIFO NEWSROOM
Ιράν: Το κοινοβούλιο ψήφισε αναστολή της συνεργασίας με την πυρηνική εποπτική αρχή του ΟΗΕ

Διεθνή / Ιράν: Το κοινοβούλιο ψήφισε αναστολή της συνεργασίας με την πυρηνική εποπτική αρχή του ΟΗΕ

«Ο ΔΟΑΕ αρνήθηκε να καταδικάσει έστω και στο ελάχιστο την επίθεση εναντίον των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, ξεπούλησε τη διεθνή του αξιοπιστία», λέει ο  πρόεδρος του κοινοβουλίου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Άντε καλά ο πίθηκος να έχει δικαίωμα ιδιοκτησίας. Άντε καλά και να έχει πνευματικά δικαιώματα. Γιατί θα έπρεπε η PETA να τα εισπράτει και που θα πήγαιναν αυτά τα χρήματα;και μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.