Μικρομεσαίες Ατιμίες

Facebook Twitter
0

»Σημασία στη λεπτομέρεια. Φορούσε αμάνικο, βερμούδα, ήταν καλοξυρισμένος, είχε περάσει και ένα κασκόλ στον λαιμό του και τα μυαλά του πονούσαν. Μπήκε σε ένα χορτάρι διαφορετικό απ’ αυτό που είχε μόλις καπνίσει, χωρίς κανείς να τον ενοχλήσει, στάθηκε μπροστά σε έναν επαγγελματία ποδοσφαιριστή και του εξηγούσε για 2-3 λεπτά τις μικρές ατιμίες του γενεαλογικού του δέντρου. Ο παίκτης, ψύχραιμος σαν εμπρηστής, περίμενε να τελειώσει η φοβερή αυτή ανορθογραφία και δεν του είπε κουβέντα. Μικρή, όμορφη εικόνα διονυσιακής ελευθεριότητας σε ένα πρωτάθλημα φτιαγμένο για πολλά περισσότερα από απλή μπάλα.

»Είχε ζέστη την περασμένη Κυριακή. Τόση ζέστη, που κάτι ιδρωμένοι security προσπαθούσαν με τη διαλεκτική να πείσουν τον παραπάνω επαγγελματία ηλίθιο να βγει από το παιχνίδι. Λιγότερο πειστικοί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, απέτυχαν και απομακρύνθηκαν από το σκηνικό, φανερά σοκαρισμένοι από την ανεπάρκειά τους. Αν δεν ήταν πραγματικότητα, θα μπορούσε να είναι «σεφερλειακή» κωμωδία στα όρια της τραγωδίας.

»Το μακρύ καλοκαίρι τελείωσε και το πρωτάθλημα επέστρεψε με τις μικρές ανεπάρκειές του. Ολοι τις βλέπουν, όλοι τις προσπερνούν και οι περισσότεροι ζουν μαζί τους με την ελπίδα για έναν καλό χειμώνα. Δεν θα είναι καλός για όλους. Ο Σωκράτης Κόκκαλης, για παράδειγμα, κυνικός μέσα σε έναν επικοινωνιακό τυφώνα, προσπαθεί να κατευνάσει τους προδομένους οπαδούς του Ολυμπιακού που συνειδητοποιούν πως οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες. Τα μηνύματα της λιτότητας υπήρχαν εδώ και καιρό, οι περισσότεροι όμως αρνούνταν να τα δούν. Ισως η προπαγάνδα να έπαιξε τον ρόλο της.

»Στο θέμα προπαγάνδας, ο σφετεριστής Παναθηναϊκός δεν πάει πίσω. Μπερδεμένος μεταξύ πολυμετοχικών «εγώ» και αποτυχιών, θέλει να πάρει το πρωτάθλημα γιατί οι ομάδες μικραίνουν όσο μένουν μακριά από αυτόν το μικρό τίτλο. Και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, γερασμένος, φιλόδοξος, φτωχός και καθόλου τίμιος, προσπαθεί να πείσει πως από μικρό παιδί υποστήριζε την ΑΕΚ, στο μεγαλύτερο στοίχημα της καριέρας του: έναν τίτλο εξιλέωσης για τις επαγγελματικές ατιμίες του παρελθόντος. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε. Λάμψη δεν θα έχει, θα περάσει όμως η χρονιά. Ο θίασος έχει να δώσει μεγάλες μορφές σε μικρούς ρόλους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος ο Ρουί Βιτόρια από τον Παναθηναϊκό μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα

Αθλητισμός / Τέλος ο Ρουί Βιτόρια από τον Παναθηναϊκό μετά το κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα

Η πρόκριση επί της Σαχτάρ και της Σαμσουνσπόρ που οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στη League Phase του Europa League δεν στάθηκαν αρκετά για να αντισταθμίσει το απογοητευτικό ξεκίνημα στις εγχώριες διοργανώσεις
LIFO NEWSROOM
Πίκρα Αταμάν παρά το ασημένιο της Τουρκίας στο Eurobasket: «Δεν βλέπω κάτι θετικό όταν χάνουμε»

Αθλητισμός / Πίκρα Αταμάν παρά το ασημένιο της Τουρκίας στο Eurobasket: «Δεν βλέπω κάτι θετικό όταν χάνουμε»

Μετά το τέλος του ματς στη συνέντευξη τύπου ο Εργκίν Αταμάν δεν είχε όρεξη για πολύ κουβέντα, τονίζοντας ότι η ομάδα του έχασε ένα ματς που έλεγχε από την αρχή
LIFO NEWSROOM
Eurobasket 2025: Η πρώτη ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά το χάλκινο μετάλλιο

Αθλητισμός / Eurobasket 2025: Η πρώτη ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά το χάλκινο μετάλλιο

Ο 30χρονος σούπερ σταρ κοινοποίησε φωτογραφίες με τη μητέρα του, τα αδέρφια του, τη γυναίκα και τα παιδιά του, αλλά και στιγμές από την πορεία της Εθνικής Ελλάδας μέχρι το βάθρο του Eurobasket
LIFO NEWSROOM