Valkyrie, The Callas, Psarokokalo

Valkyrie, The Callas, Psarokokalo Facebook Twitter
Valkyrie
0

» Περιμένω την ταινία Valkyrie, που ελπίζω ότι σύντομα θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες. Πρωταγωνιστεί ο Τομ Κρουζ, ο οποίος υποδύεται ένα ναζί αξιωματικό που σχεδιάζει μαζί με άλλους αξιωματικούς τη δολοφονία του Χίτλερ, την ανάληψη της στρατιωτικής διοίκησης του στρατού και το τέλος του Παγκόσμιου Πολέμου. Η επιχείρηση ονομάστηκε «Valkyrie» και βεβαίως απέτυχε, οδηγώντας τους κατηγορούμενους σε εκτέλεση από το Τρίτο Ράιχ μετά από μια ψευτοδίκη. Θα μου πείτε, άλλη μια ταινία για τον Χίτλερ, για το Oλοκαύτωμα, για τους εβραίους; Δεν το βλέπω έτσι. Παρακολουθώντας το τρέιλερ της ταινίας, είδα τον καημένο τον Κρουζ να δικαιώνεται υποκριτικά. Είναι σπουδαίος ηθοποιός και τα τσαλαπατήματα της ζωής του, οι ανοησίες στους καναπέδες με την Όπρα έχουν επισκιάσει το πιο πάνω γεγονός. Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ καλύτερος από πολλούς και δεν με ενδιαφέρει καθόλου η ιδιωτική του ζωή. Θέλω να δω το Valkyrie για την υποκριτική του Κρουζ και για τα καταπράσινα γερμανικά τοπία που, απ’ ό,τι είδα στα previews, προβάλλονται με τρόπο συνταρακτικό. Το μόνο που μένει είναι να ανακοινωθεί η ημερομηνία προβολής της ταινίας. Ελπίζω το συντομότερο. Μην τον προλάβει πάλι η Νικόλ με την Αυστραλία της.
Μιχάλης Μιχαήλ

»Περιμένω το 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Psarokokalo που διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά και θα διεξαχθεί από 1 έως και 8 Φεβρουαρίου 2009 στον πολυχώρο του Nixon (Αγησιλάου 61Β, Κεραμεικός), καθώς και σε διάφορα επιλεγμένα και διαμορφωμένα σημεία της πόλης. Περιμένω λοιπόν να βουλιάξω μαζί με τα φιλαράκια μου στα αναπαυτικά καθίσματα του χώρου προβολής του Nixon και να απολαύσω και τα 43 ταινιάκια που, προς το παρόν έχουν συγκεντρωθεί από 28 διαφορετικές χώρες του κόσμου, καθώς και το αφιέρωμα στο σύγχρονο κινηματογράφο του Καναδά. Κι αν κάτι δεν μου αρέσει, το μπαρ είναι ακριβώς δίπλα. Τέλεια! Άσε που το Psarokokalo θα το συνοδεύουν live πάρτι!
Mερόπη Κοκκίνη

»Περιμένω την πρώτη ατομική έκθεση των Λάκη και Άρη Ιωνά, των γνωστών για τις εικαστικές performances The Callas. Θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου στην γκαλερί AMP με τίτλο «Lipstick». Πρόκειται για ένα κολλάζ αναφορών: λαϊκή αρχιτεκτονική, rock n’ roll στερεότυπα και do it yourself πατέντες που μετουσιώνονται σε χειροποίητα κεντήματα και ρούχα σε μια εγκατάσταση από πλαστικά καφάσια. Στον κάτω χώρο βρίσκεται μια in situ εγκατάσταση με graffiti, σχέδια και κατασκευές, ενώ στα εγκαίνια της έκθεσης θα παρουσιαστεί η νέα τους σειρά ρούχων με την performance Ciccada Fuzz. Τα φορέματα θα παρουσιάσουν οι Callasettes κρατώντας παιδικά κασετοφωνάκια, από τα οποία θα ακούγεται ο ήχος τζιτζικιών: το αποτέλεσμα είναι ένα psychedelic ηχοτοπίο που θα συνδυάζει το γνώριμο καλοκαιρινό ήχο με art punk μουσικούς πειραματισμούς. O κατάλογος της έκθεσης συνοδεύεται από το single «Lipstick» σε επτάιντσο βινύλιο, λίγο πριν την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ των The Callas. Η έκθεση θα παρουσιάζεται ως τις 31 Ιανουρίου 2008.
Μαρκέλλα Ανδρικάκη

»Περιμένω να δω τη νέα μόνιμη έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης «Σκηνές από την καθημερινή ζωή στην αρχαιότητα». Η έκθεση κάνει κάτι σημαντικό: προσεγγίζει την ιστορία της καθημερινότητας που τόσο συχνά μας διαφεύγει. Εκτός από τα αντικείμενα και τα επεξηγηματικά κείμενα θα προβάλλονται και δυο μικρού μήκους ταινίες που θα παρουσιάζουν τη ζωή του Λέοντα, ενός αντιπροσωπευτικού Αθηναίου της αρχαιότητας: από τα παιδικά του χρόνια , τα συμπόσια, το γάμο του, τη συμμετοχή του στα κοινά, την αναχώρησή του για τον πόλεμο μέχρι το θάνατό του και τους συγγενείς που τον κηδεύουν, ενώ θα μπορούμε να δούμε μέχρι και μια τρισδιάστατη απεικόνιση του τάφου του.
Δέσποινα Τριβόλη

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τελευταίες συλλογές του Τζόρτζιο Αρμάνι θα παρουσιαστούν κανονικά στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο

Πολιτισμός / Οι τελευταίες συλλογές του Τζόρτζιο Αρμάνι θα παρουσιαστούν κανονικά στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο

Ο οίκος ανακοίνωσε ότι ο σχεδιαστής εργαζόταν «μέχρι το τέλος» πάνω στις νέες γραμμές Emporio Armani και Giorgio Armani, αλλά και σε μια μεγάλη έκθεση για τα 50 χρόνια του οίκου
LIFO NEWSROOM
Τζόρτζιο Αρμάνι: Στη μεγάλη οθόνη η ζωή του «βασιλιά της μόδας»

Πολιτισμός / Τζόρτζιο Αρμάνι: Η ζωή του «βασιλιά της μόδας» μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη

Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί αν η φιλόδοξη παραγωγή θα εστιάσει μόνο στην επαγγελματική πορεία του σχεδιαστή στις πασαρέλες και το κόκκινο χαλί ή αν θα συμπεριλάβει και την προσωπική του ζωή
LIFO NEWSROOM
Τρίερ, Στίβεν Κινγκ και Ανιές Βαρντά από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τρίερ, Στίβεν Κινγκ και Ανιές Βαρντά από αύριο στους κινηματογράφους

Η νέα ταινία του δημιουργού του «Worst Person in the World», ακόμα μια διασκευή Στίβεν Κινγκ, το φεμινιστικό «Vagabond» της γιαγιάς της νουβέλ βαγκ και η επιστροφή του «Toy Story» με αφορμή την 30η επέτειο από την πρεμιέρα του ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ανατροπή στον κινηματογράφο: Η OpenAI παράγει ταινία με AI και κόστος κάτω από 30 εκατομμύρια δολάρια

Πολιτισμός / Ανατροπή στον κινηματογράφο; Η OpenAI παράγει ταινία με κόστος κάτω από 30 εκατομμύρια δολάρια

Η OpenAI φέρνει την επανάσταση στον κινηματογράφο με την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους που δημιουργείται κυρίως με τεχνητή νοημοσύνη - Το “Critterz” υπόσχεται να αλλάξει το Χόλιγουντ για πάντα, με εντυπωσιακά αποτελέσματα και φθηνότερο κόστος παραγωγής
LIFO NEWSROOM