Ο Νταβούτογλου ζητά να ανοίξουν οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη Ρωσία

Ο Νταβούτογλου ζητά να ανοίξουν οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη Ρωσία Facebook Twitter
0

Nα ανοίξουν οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας ζητά και πάλι σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η παρέμβαση από την πλευρά της Άγκυρας γίνεται όπως ανέφερε για να προληφθούν περιστατικά, όπως η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία. Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο  Νταβούτογλου λίγο πριν την αναχώρηση του για την Κύπρο όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη είπε χαρακτηριστικά: "Η έκκληση που απευθύνουμε πάλι στη Ρωσία είναι να ανοίξουν οι δίαυλοι στρατιωτικής επικοινωνίας για να προληφθεί να συμβούν παρόμοια περιστατικά. Ας κρατήσουμε τους διπλωματικούς διαύλους ανοιχτούς. Πρέπει να κάτσουμε κάτω στο τραπέζι και να μιλήσουμε αντί να προβαίνουμε σε αστήριχτους ισχυρισμούς".

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν συναντήθηκαν χθες κατά τη Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα στο Παρίσι, την οποία ο Ερντογάν είχε περιγράψει ως μια ευκαιρία για να αποκατασταθούν οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών.


Ο Πούτιν, ο οποίος υπέγραψε διάταγμα για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων στην Τουρκία, δήλωσε χθες ότι η Άγκυρα κατέρριψε το ρωσικό βομβαρδιστικό επειδή ήθελε να προστατεύσει τις προμήθειές της σε πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε "συκοφαντία" τους ισχυρισμούς ότι η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο από το ΙΚ.


Ο Τούρκος πρωθυπουργός πρόσθεσε εξάλλου σήμερα ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την εκδίωξη των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους από την περιοχή που βρίσκεται στην συριακή πλευρά των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Το σαρωτικό «μεγάλο, όμορφο νομοσχέδιο» Τραμπ προβλέπει αποδυνάμωση της δικαστικής εξουσίας

«One Big Beautiful Bill Act»: Μέσα από ένα δυσθεώρητο νομοσχέδιο 1.100 σελίδων, η κυβέρνηση Τραμπ επιχειρεί να θωρακιστεί ώστε να μην υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
«Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Διεθνή / «Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Ο εμβληματικός ηθοποιός και σκηνοθέτης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κυριαρχία των remake και των κινηματογραφικών franchise στη σημερινή βιομηχανία
LIFO NEWSROOM
Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Διεθνή / Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Με γραπτή ανακοίνωσή της, η Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση της Αιγύπτου να βρει τρόπο ώστε να διατηρηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής Σινά
LIFO NEWSROOM