Reuters: To σχέδιο της Ρωσίας για την κρίση στη Συρία

Reuters: To σχέδιο της Ρωσίας για την κρίση στη Συρία Facebook Twitter
0


Στη δημοσιότητα δίνει το Reuters σημεία από το ρωσικό σχέδιο για την επίλυση της συριακής κρίσης σύμφωνα με το οποίο προτείνονται αναθεώρηση του Συντάγματος και πρόωρες προεδρικές εκλογές.

Η Ρωσία επιθυμεί από τη συριακή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να συμφωνήσουν για την έναρξη μιας διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος, η οποία θα μπορούσε να διαρκέσει έως και 18 μήνες και στη συνέχεια να διεξαχθούν πρόωρες προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με το προσχέδιο της πρότασης που σκοπεύει να υποβάλει η Μόσχα στις δύο πλευρές.


Σύμφωνα με όσα μετέδωσε απόψε το Reuters, η Ρωσία συνέταξε αυτήν την πρόταση των οκτώ σημείων πριν από τον δεύτερο γύρο των συνομιλιών που θα διεξαχθούν εντός της εβδομάδας στη Βιέννη για το θέμα της Συρίας.


Με βάση τη ρωσική πρόταση, όλες οι πλευρές στη Συρία θα πρέπει να συμφωνήσουν ποια θα είναι τα επόμενα βήματα σε μια μελλοντική διάσκεψη που θα οργανωθεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών. Οι βουλευτικές εκλογές που προγραμματίζεται να διεξαχθούν την άνοιξη του 2016 θα πρέπει να αναβληθούν.


Στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης δεν θα προεδρεύει ο Μπασάρ αλ Άσαντ. Ωστόσο, η πρόταση δεν αποκλείει τη συμμετοχή του ως υποψηφίου σε επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ έσπευσε πάντως να διαψεύσει ότι η Μόσχα έχει συντάξει ένα ειδικό έγγραφο για το θέμα της Συρίας, τονίζοντας ότι έχει μόνο ιδέες για μελλοντική συζήτηση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tass.


Ο Μπογκντάνοφ ανακοίνωσε επίσης ότι μια αντιπροσωπεία της συριακής αντιπολίτευσης θα επισκεφθεί αύριο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στη Μόσχα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM