Focus: Τα 7 ψέματα του Αλέξη Τσίπρα

Focus: Τα 7 ψέματα του Αλέξη Τσίπρα Facebook Twitter
0
Focus: Τα 7 ψέματα του Αλέξη Τσίπρα Facebook Twitter

Στην κόψη του μαχαιριού βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την τελευταία δημοσκόπηση που δίνει ελαφρό προβάδισμα στη ΝΔ εκτιμούν αρθρογράφοι του γερμανικού τύπου.

Ήττα του Αλέξη Τσίπρα προβλέπει στις εκλογές και το περιοδικό Focus που απαριθμεί τα 7 ψέματα που καταποντίζουν τη δημοτικότητά του. Σύμφωνα με το περιοδικό οι πολίτες είναι απογοητευμένοι από τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του και ο Τσίπρας θα πληρώσει το τίμημα στις 20 Σεπτεμβρίου.

Τα 7 ψέμματα του Τσίπρα

O Tσίπρας στις προηγούμενες εκλογές υποσχέθηκε από τη Θεσσαλονίκη στους Έλληνες, αυξήσεις μισθών και συντάξεων αλλά και μειώσεις φόρων: Για παράδειγμα, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, 13η σύνταξη, επαναφορά δώρου Χριστουγέννων, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, αφορολόγητο στα 12 χιλιάδες ετησίως και είπε πως θα αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση.

Δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο, είναι το δεύτερο ψέμα που σύμφωνα με το Focus διατυμπάνιζε ο Τσίπρας και εδώ σημειώνεται πως μπορεί η τρόικα να μετονομάστηκε σε θεσμούς, αλλά ο πρώην πρωθυπουργός έφερε το νέο πακέτο διάσωσης.

Το τρίτο ψέμα που σημειώνει το Focus αφορά την πάταξη της διαφθοράς, που δυναμικά είχε προαναγγείλει ο Τσίπρας.Υποσχέθηκε πως οι πλούσιοι θα πληρώσουν και πως τα σκάνδαλα θα τερματιστούν, αλλά αυτό δεν έγινε.

Το μεγαλύτερο ψέμα του Τσίπρα ήταν το δημοψήφισμα σχολιάζει το Focus. Και υπενθυμίζει την καμπάνια που έκανε υποσχόμενος στον ελληνικό λαό ότι με το ΟΧΙ θα μπορούσε να διαπραγματευτεί ένα καλύτερο πακέτο από την πρόταση Γιούνκερ. Παρά το συντριπτικό 61,7% και τα 28,7 εκ. ευρώ για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, λίγες ημέρες αργότερα στις Βρυξέλλες δίνει τη συγκατάθεσή του για ένα τρίτο πακέτο που δεν διαφέρει καθόλου από αυτό του Γιούνκερ. Το δημοψήφισμα καταλήγει σε φάρσα. Στις 18 Ιουνίου ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωνε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει θέμα επιβολής ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων, παρά τις προειδοποιήσεις της προέδρου Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκας Κατσέλη και ενώ βοούσαν όλες οι εφημερίδες. Δέκα μέρες αργότερα έκλεισαν όλες οι τράπεζες και ο Τσίπρας με τηλεοπτικό διάγγελμα διαβεβαίωνε τους Έλληνες ότι θα διαρκούσαν λίγες μέρες, καλώντας τους Έλληνες να κρατήσουν την ψυχραιμία τους. Ακόμη και μέχρι σήμερα δεν έχουν αρθεί όλοι οι περιορισμοί για τους καταθέτες.


Μέσα Αυγούστου η κυβέρνηση διέψευδε το ίδιο κατηγορηματικά φήμες περί πρόωρων εκλογών. Η επίσημη εκδοχή ήταν ότι θα ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης «και μετά βλέπουμε». Λίγες μέρες αργότερα ο Τσίπρας ανακοίνωνε από την τηλεόραση την παραίτησή του και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών. Για έκτακτο συνέδριο ούτε λόγος.


Και το τελευταίο ψέμα αφορά τα προεδρικά διατάγματα. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση, υποσχόταν ότι θα τηρούσε κατά γράμμα το Σύνταγμα και δεν θα κυβερνούσε με προεδρικά διατάγματα. Τα πράγματα όμως ήρθαν αλλιώς, γράφει το Focus, ακόμη τα capital control επιβλήθηκαν με ΠΔ και όχι με τη διαδικασία της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο. Το δημοσίευμα επισημαίνει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, βλέποντας το κόμμα του να φυλλοροεί και να φεύγουν ακόμη και στενοί συνεργάτες και φίλοι του.

Πηγή: Deutsche Welle

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM