Μία ακτιβίστρια πήδηξε στην αρένα και αγκάλιασε έναν ταύρο λίγο πριν τον θανατώσουν

Μία ακτιβίστρια πήδηξε στην αρένα και αγκάλιασε έναν ταύρο λίγο πριν τον θανατώσουν Facebook Twitter
1

H PETA, χαιρέτισε σήμερα την «τόλμη» μιας Ισπανίδας που πήδηξε μέσα στην αρένα στη Μάλαγα προκειμένου να αγκαλιάσει και να παρηγορήσει έναν ετοιμοθάνατο ταύρο, λίγο πριν τον θανατώσουν.


Η 38χρονη ακτιβίστρια Βιρχίνια Ρουίθα, υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων, πήδηξε την περασμένη Παρασκευή πάνω από τα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί στην πλατεία La Malagueta και μπροστά σε χιλιάδες θεατές έσπευσε στο πλευρό του ζώου που κειτόταν τραυματισμένο στο έδαφος.


Αρχικά δεν έγινε αντιληπτή η παρουσία της στην αρένα μια και η ίδια κινήθηκε πολύ διακριτικά καθώς πλησίαζε το ζώο αλλά τελικά την απομάκρυναν ενώ ο κόσμος φώναζε αποδοκιμαστικά και πολλοί κουνούσαν λευκά μαντήλια οργισμένα, σύμφωνα με ένα βίντεο που κατέγραψε μια τοπική οργάνωση κατά των ταυρομαχιών.

Μία ακτιβίστρια πήδηξε στην αρένα και αγκάλιασε έναν ταύρο λίγο πριν τον θανατώσουν Facebook Twitter


«Η Βιρχίνια επέδειξε μεγάλη τόλμη και ευγένεια ψυχής πηδώντας στην αρένα», επιβεβαίωσε η Μίμι Μπέκχετσι, διευθύντρια της οργάνωσης PETA Βρετανίας, σε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στην Ισπανία.


«Ελπίζουμε ότι η ενέργειά της, γεμάτη από συμπόνια, θα κάνει τους πολίτες να δουν με άλλη ματιά αυτό το ξεπερασμένο και ντροπιαστικό θέαμα που συνιστούν οι ταυρομαχίες» προσέθεσε η ίδια.


Η οργάνωση ζήτησε επιπλέον από την ισπανική κυβέρνηση να τερματίσει τις ταυρομαχίες.


Η Βιρχίνια Ρουίθα εξήγησε σε δηλώσεις της στο ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο Telecinco ότι πρωταρχική της πρόθεση ήταν να καταγράψει τη σκληρότητα της ταυρομαχίας, όμως δε μπορούσε παρά να σπεύσει στο πλευρό του ταύρου όταν άκουσε τα βογκητά του ζώου.
«Ήθελα να του προσφέρω αγάπη προτού εγκαταλείψει αυτόν τον κόσμο» είπε η ακτιβίστρια που κινδυνεύει με πρόστιμο ύψους 6.000 ευρώ για την ενέργειά της.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Ο Τομ Φίλιπς είχε καταφέρει να διαφύγει από αρκετές προσπάθειες των αρχών να τον θέσουν υπό κράτηση, παρά το ότι η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί και τον είχε καταδιώξει επανειλημμένα
LIFO NEWSROOM
Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Διεθνή / Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Ο Χαβιέρ Μιλέι υποσχέθηκε να «επιταχύνει» τις μεταρρυθμίσεις του, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με εντεινόμενη δυσαρέσκεια εξαιτίας σκανδάλου και της πολιτικής του όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες
LIFO NEWSROOM
Ιρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη θα δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά της με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων

Διεθνή / Ιράν: Ο όρος για να δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά του

Απευθυνόμενος στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, την αποκαλούμενη ομάδα Ε3, ο Ιρανός ΥΠΕΞ τονίζει: «Αν δεν αδράξουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές»
LIFO NEWSROOM
Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

Διεθνή / Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

«Προειδοποίησα τη Χαμάς για τις συνέπειες που θα έχει η άρνησή της, αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση, δεν θα υπάρξει άλλη» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη συμφωνία περί ανταλλαγής ομήρων
LIFO NEWSROOM
Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

Διεθνή / Διακοπές ίντερνετ σε Μέση Ανατολή και Ασία μετά από κομμένα υποθαλάσσια καλώδια

​​​​​​​Microsoft και NetBlocks επιβεβαιώνουν βλάβες σε καλωδιακά συστήματα στην Ερυθρά Θάλασσα – Χώρες όπως η Ινδία, το Πακιστάν και τα ΗΑΕ επηρεάστηκαν με χαμηλές ταχύτητες και διακοπές.
LIFO NEWSROOM