«Η αντιπαράθεση του Πούτιν με τη Δύση είναι τεχνητή!»

«Η αντιπαράθεση του Πούτιν με τη Δύση είναι τεχνητή!» Facebook Twitter
0

Η αντιπαράθεση του Βλαντίμιρ Πούτιν με τη Δύση είναι "τεχνητή" και έχει ως στόχο την προστασία της ρωσικής ελίτ που βρίσκεται στην εξουσία και την απόσπαση της προσοχής της ρωσικής κοινής γνώμης από το διεφθαρμένο σύστημα διακυβέρνησης, δήλωσε χθες ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ρώσος πρώην ολιγάρχης και διαφωνών, στο Atlantic Council.
"Η παρούσα αντιπαλότητα με τη Δύση είναι απολύτως τεχνητή. Η ψύχρανση των σχέσεων έχει δημιουργηθεί από εκείνες τις ρωσικές ελίτ που θέλουν τη διατήρηση της εξουσίας τους", είπε ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι , ο κάποτε πλουσιότερος άνθρωπος της Ρωσίας, μέσω διερμηνέα. "Χρειάζονται απεγνωσμένα την εικόνα ενός εχθρού που θα αποσπάσει την προσοχή του πλήθους από τη διαφθορά και την αναποτελεσματικότητα που υπάρχει στη διακυβέρνηση".


Η αυτοκρατορία του Χοντορκόφσκι, στην οποία περιλαμβανόταν η διαλυμένη πλέον Yukos, παρήγαγε περισσότερο πετρέλαιο από το Κατάρ, πριν ο μεγιστάνας συγκρουσθεί με τον Πούτιν, δικαστεί και καταδικαστεί για απάτη και φοροδιαφυγή και φυλακιστεί. Ο ρώσος πρόεδρος του έδωσε χάρη τον Δεκέμβριο 2013. Εκτοτε, ζει στην Ελβετία.


"Δυστυχώς, δεν μπορεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο νέας στρατηγικής προσέγγισης, όσο ο Πούτιν βρίσκεται στην εξουσία", δήλωσε ο Χοντοσκόφκσι.


"Στη Ρωσία έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα σύμφωνα με το οποίο κάθε απόφαση μπορεί να αλλάξει αιφνιδιαστικά από το καπρίτσιο ενός προσώπου, που δεν ελέγχεται από οποιονδήποτε εσωτερικό πολιτικό μηχανισμό", εξήγησε.


Οταν ερωτήθηκε εάν έχει την πρόθεση να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Ρωσίας, ο Χοντορκόφσκι απάντησε: "Δεν θέλω να δαπανώ χρόνο σε ερωτήσεις που αυτή τη στιγμή δεν έχουν πρακτικό νόημα".


Ωστόσο πρόσθεσε ότι "αργά ή γρήγορα" θα υπάρξει αλλαγή στην εξουσία στη Ρωσία και η Δύση θα πρέπει να είναι έτοιμη να βοηθήσει στην επανένταξη της Ρωσίας στο παγκόσμιο σύστημα. Αυτό μπορεί να γίνει με την ένταξη της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ ή στην Ευρωπαϊκή Ενωση.


Ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι θεωρεί επίσης ότι είναι προς το συμφέρον του Πούτιν "να παγώσει" τη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία και απηύθυνε προειδοποίηση προς την Ουάσινγκτον να μην στείλει όπλα στο Κίεβο εξηγώντας ότι οι περισσότεροι Ρώσοι ήδη πιστεύουν ότι η σύγκρουση εκεί διεξάγεται ανάμεσα στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.


"Αυτή κατάσταση θα διατηρηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση εάν αρχίσει η αποστολή όπλων στην Ουκρανία", είπε.
"Επειτα, τίθεται το ερώτημα εάν οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να μπουν στη σύρραξη και να νικήσουν, διότι, εάν δεν είναι, αυτό θα ερμηνευθεί ως "ήττα της Αμερικής". είπε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM